تب مالت,بیماری تب مالت,تب مالت در بارداری,علائم تب مالت,درمان تب مالت,درمان تب مالت با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان تب مالت,تب مالت را چگونه درمان کنیم,تب مالت در کودکان,تب مالت در بزرگسالان,تب مالت در نوزادان,تب مالت در بهار,تب مالت در تابستان,تب مالت در پاییز,تب مالت در زمستان,آشنایی با تب مالت,همه چیز در مورد تب مالت,تب مالت واگیردار است,تب مالت و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان تب مالت
به گزارش بی اس ام اس بیماری تب مالت یا بروسلوز که در حیوانات به نام سقط جنین واگیر مرسوم است،یکی از بیماریهای عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان میباشد و با نامهایدیگری نظیر: تب مواج، تب دیوانه وتب مدیترانهای نیز نامیده میشود. این بیماری در تمام فصول سالوجود دارد، اما در بهار و پاییز یعنیزمان زایش و شیردهی دامها بیشتردیده میشود.بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب می گردد. عوامل شناخته شده بیماری ، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلامیازند.این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام ، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی و از دست رفتن ارزشهای اقتصادی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت ،این بیماری همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد. دامهای مبتلا به بروسلوز ، معمولاَ در اولین دوره آبستنی سقط جنین نموده و در هنگام سقط جنین نموده و در هنگام سقط و تا مدتی پس از آن ، با دفع ترشحات به شدت آلوده رحمی ، باعث آلودگی محیط ، مزارع و مراتع گردیده که خود زمینه آلودگی را برای سایر حیوانات گله و نیز انسان فراهم می سازد.دفع دوره ای باکتری عامل بیماری از طریق شیر حیوانات مبتلا و نیز دفع باکتری از طریق ترشحات رحمی در دامهای فاقد علائم بالینی و سقط جنین نیز مخاطرات فراوانی را برای سایر دامها و همچنین انسان در بر دارد. با وجود اینکه از شناخت بیماری تا کنون بیش از یک قرن سپری گشته ، بروسلوز هنوز هم در بسیاری از کشورهای جهان ، بویژه کشورهای مدیترانه ای و خاورمیانه ، همچنان به عنوان به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام و از مهمترین معضلات بهداشتی جوامع مطرح می باشد وتنها تعداد محدودی از کشورهای جهان این بیماری را ریشه کن نموده یا در آستانه ریشه کنی قرار دارندمبارزه با این بیماری وکنترل و ریشه کنی آن به دلیل کثرت گونه ای عوامل بیماریزا و کثرت گونه ای حیوانات میزبان ، دوام نسبتاَ قابل توجه باکتری عامل بیماری در محیط ، عدم کفایت برنامه های واکسیناسیون برای ریشه کنی بیماری و لزوم شناسایی و حذف دامهای عامل انتشار بیماری در مقاطع خاص از اجرای برنامه های مبارزه و لزوم هزینه شدن سرمایه های سنگین اقتصادی، همواره در بسیاری از کشورهای جهان ، با دشواریها و مشکلات عدیده مواجه بوده است.
عامل بیماری:
نوعی باکتری بهنام «بروسلا» میباشد. این میکروبدارای چند نوع است. نوعی از باکتریکه عمدتا در گوسفند و بز دیده میشود،مهمترین عامل بیماری در انسان است.
میزبان و شرایط زیستمحیطی:
تب مالت بیشتر بیماری مردان بالغبه خصوص کشاورزان، دامدارانچوپانان، قصابان، سلاخان، دامپزشکانمیباشد. کارمندان آزمایشگاهها نیز درمعرض خطر ویژه قرار دارند اما درکشور ما چون زنان و کودکان نیزدوشادوش مردان به امور دامداریمشغولند در معرض خطر قرار دارند،به همین دلیل ۵۵ درصد مبتلایان رامردان و بقیه را زنان و کودکان تشکیلمیدهند. در شرایطی که مراکز پرورشدام استانداردهای بهداشتی را نداشتهباشد تب مالت شایعتر است.تراکم درمراتع بارندگی، نبود نور خورشید واقدامهای غیربهداشتی در فرآیند فراهمکردن شیر و گوشت همگی زمینهانتشار بروسلوز را مساعد میکنند.محیط اطراف گاوی که میتواند از خودمیکروب دفع کند به شدت آلوده کنندهاست.عامل بیماری در شرایط محیطیمناسب از نظر رطوبت، در ادرار ومدفوع حیوانات هفتهها و گاه ماههازنده میماند. این باسیل در پنیر تازه وغیر پاستوریزه حاصل از شیرخام تاهشت هفته زنده میماند و با منجمدکردن از بین نمیرود. این ارگانیسم تاچهل روز در خاک خشک آلوده بهادرار، مدفوع و ترشحات واژن ومحصولات زایمان حیوان مبتلا، زندهمیماند و در خاک مرطوب خیلیبیشتر مقاومت دارد.بروسلا در ادرار ۶ روز در گرد وخاک ۶ هفته و در آب و خاک تا ۱۰هفته و در کره تا ۴ ماه باقی میماند ودر مدفوع حیوانات در هوای آزاد ۱۰۰روز و در دمای ۸ درجه سانتی گرادبیش از یکسال باقی میماند، اینباکتری در ماست به علت وجوداسیدلاکتیک قادر به زندگی نیست ودر دمای ۶۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقهنابود میشود.
راههای سرایت بیماری به انسان:
– به صورت تماس مستقیم بابافتهای حیوان آلوده نظیر خون،ترشحات رحمی و ترشحات جنینسقط شده. – به صورت غیرمستقیم از راه– مصرف شیرخام و فرآوردههایلبنی آلوده خصوصا پنیر تازه، خامه،سرشیر و کره– انتقال تنفسی از طریقافشانههای موجود در هوای آغل واصطبل آلوده یا آزمایشگاه– فرو رفتن سر سوزن سرنگحاوی واکسنهای حیوانی به دستانسانعلایم بیماری: دوره نهفتگیبیماری (از زمان تماس با منبع عفونتتا بروز علایم) اغلب بین ۱ تا ۳ هفتهاست، ولی گاهی تا ۶ ماه میباشد. براساس شدت بیماری، علایم به سهشکل حاد، تحت حاد و مزمن بروزمیکند.شکل حاد: بیمار دچار لرزناگهانی، درد عمومی بدن به خصوصدرد پشت و تعریق شدید میشود;اشتهای خود را از دست میدهد و دچارضعف و سستی میگردد، ضمنا ازشروع علایم بیش از ۳ ماه نمیگذرد.شکل تحت حاد: آغاز آنبیسروصدا میباشد. شکایت اصلیبیمار از ضعف و خستگی است. از آغازبیماری نیز ۳ تا ۱۲ ماه میگذرد.شکل مزمن: اگر از زمانتشخیص بیماری بیش از یک سالبگذرد و فرد هنوز مبتلا باشد مزمنگفته میشود.افرادی که دچار تب، بیاشتهایی،درد عضلانی و تعریق شبانه بوده وسابقه تماس با دامهای آلوده یامشکوک به تب مالت را عنوانمینمایند یا از فرآوردههای لبنی آلودهاستفاده نمودهاند، لازم است برای انجامآزمایش به پزشک مرکز بهداشتی -درمانی ارجاع گردند.
درمان:
رژیمهای درمانیمتفاوتی برای درمان بیماران مبتلا بهتب مالت توصیه میشود، لیکن هیچگاهاز یک دارو به تنهایی در درمان بیمارنباید استفاده کرد (مگر در زمانحاملگی و با توصیه پزشک). طولدوره درمان حداقل ۸ هفته (دو ماه)میباشد.
راههای پیشگیری از بیماریتب مالت در انسان:
۱ – خودداری از مصرف مواد لبنیمشکوک مانند شیرخام، پنیر تازه،خامه و سرشیر غیرپاستوریزه2– استفاده از شیر و فرآوردههایلبنی به صورت پاستوریزه، در صورتدر دسترس نبودن شیر پاستوریزه باجوشاندن شیر به مدت حداقل ده دقیقهبعد از جوش آمدن، به از بین رفتن کلیهعوامل میکروبی مطمئن شوید.3– استفاده از ماسک تنفسی درهنگام کار با فضولات حیوانی یا ورودبه اصطبل۴ – دور نگه داشتن حیوانات ازمحل زندگی انسان5– استفاده از دستکش، کلاه،ماسک، عینک و روپوش مناسب دردامپزشکان، دامداران و پرسنلکشتارگاهها.۶ – آموزش طرز تهیه پنیر تازه بهکلیه خانوارهای روستایی; به این طریقکه ابتدا شیر را به مدت ۱۰ دقیقهجوشانیده و در همان حالت به ازای هر۳ لیتر شیر یک لیوان آب ماست و یا بهیک لیتر شیر ۲۵۰ گرم ماست ترشاضافه کرده پس از دلمه شدن و جداشدن پنیر از آب مقدار لازم نمک به آناضافه کرده با پارچه صافی آبگیری وپس از سفت شدن مصرف نمایید. اگرپنیر به صورت غیر پاستوریزه و بدونجوشاندن شیر تهیه شود حداقلبایستی دو ماه در آب نمک نگهداری وسپس مصرف شود.۷ – گزارش کتبی بیماری به مرکزبهداشت شهرستان و استان.
از تب مالت در حیوانات چهمیدانیم؟
در گاو، گوسفند، بز، سگ، شتر وخوک نیز بیماری مشاهده شده است.تذکر: تب مالت در دامها از طریقجفتگیری دامها، مصرف شیر از دامآلوده، انتقال تنفسی در هوای آغل واصطبل، تماس با ترشحات رحمی دامآلوده یا جفت و جنین سقط شده آلودهمنتقل میشود.
راههای پیشگیری در دامها:
۱ – واکسیناسیون گوسالههای مادهدر سن ۳ تا ۶ ماهگی با واکسن مربوط۲ – واکسیناسیون بره و بز غاله از ۳ماهگی تا یک ماه قبل از جفتگیری باواکسن مربوط.۳ – جدانمودن دامهای سقط شدهاز بقیه گله و جلوگیری از تماسمستقیم با ترشحات رحمی، جنینی وجفت دامهای سقط شده۴ – خونگیری و انجام آزمایشهایلازم بر روی دامهای مشکوک وهدایت دامهای آلوده به کشتارگاه ۵ – اقدامات بهداشتی شامل تهیه وتدارکات محیط زیست تمیز برایگلههای گاو و گوسفند و دفع صحیحادرار و مدفوع آنها.
عوارض بروسلوز
شیوع عوارض بروسلوز بین ۱ – ۳۰ درصد است و بین بیمارانمبتلا به بروسلا ملی تنسیس چون بیماریزایی بیشتری داردعوارض بیشتری نیز ایجاد میکند; بطور کلی با به تأخیرانداختن درمان بیش از ۶۰ روز عوارض بیماری در هر ارگانیدیده میشود. گسترش باکتری به خون در ایجاد عوارضدخالت دارد، ولی بعضی عوارض بیماری مربوط به واکنش بدننسبت به آنتی ژن میکروب بروسلا میباشد.
استخوانها و مفاصل
اختلالات مفصلی شایعترین عارضه بروسلوز است و در ۲۰درصد تا ۶۰ درصد بیماران اتفاق میافتند. التهاب مفصل دراکثر بیمارانی که از درد کمر شاکی هستند دیده میشود. التهابچرکی مفصل و التهاب واکنش ایجاد شده ممکن است بهمفاصل بزرگ و کوچک گسترش پیدا کند، ولی در مفاصلبزرگ (مثل مفصل لگن، زانو، آرنج) شایعتر است.عفونت استخوان در بروسلوز نادر است و معمولا در مهرههایکمری دیده میشود، مداخله جراحی به جز در مورد تخلیهآبسههای اطراف مهرههای کمری به ندرت مورد نیاز است.
کبد و کیسه صفرا
کبد احتمالا همیشه در بروسلوز درگیر میشود، اما اغلب بدوننشانه است. بزرگی کبد در ۲۰ – ۳۰ درصد بیماران اتفاقمیافتد. تستهای عملکردی کبد در آزمایشهای متوالیتغییراتی را نشان خواهد داد، ولی زردی واضح نادر است.عامل بروسلوز در نمونهبرداری کبد بیمارانی که تستعملکردی طبیعی نیز دارند، دیده شده است.هپاتیت بروسلوزی کاملا با درمان بهبود پیدا میکند و سی روزبعد از هپاتیت بروسلوزی معمولا اتفاق نمیافتد.آبسههای چرکی ناشی از بروسلوز، کبد و طحال در بروسلاکانیس شایعتر است.التهاب کیسه صفرا ناشی از بروسلوز یکی دیگر از عوارضنادر بروسلوز است.
دستگاه گوارش
عوارض جهاز هاضمه در بیش از ۷۰ درصد بیماران بروسلوزیدیده میشود و نشانههای آن شامل تهوع، استفراغ، کاهشوزن، یبوست، اسهال و درد شکم میباشد.بروسلوز رودهای ممکن است شبیه حصبه باشد با تظاهراتبالینی عمومی که تظاهرات گوارشی در آن واضحتر است.التهاب حاد روده کوچک و بزرگ در بروسلوز نوع ملیتنسیس دیده میشود.
خون
تظاهرات خونی بروسلوز شامل کم خونی، کاهش پلاکتها،کاهش سلولهای سفید خون و اختلالات انعقادی میباشد.
قلب و عروق
اندوکاردیت (التهاب پوشش داخلی قلب) در کمتر از ۲ درصدبیماران بروسلوزی اتفاق میافتد و اغلب شایعترین عارضهایاست که باعث مرگ این بیماران میشود.
سیستم اعصاب
بروسلوز باعث سردرد و افسردگی در اکثر بیماران میشود. هرچند درگیری سیستم اعصاب مرکزی در کمتر از ۵ درصدبیماران اتفاق میافتد. سندرمهای عصبی (شامل التهابپردههای مغزی، اختلالات اعصاب محیطی و آنوریسم مغزی واتساع قطعهای از یک رگ خونی که مربوط به ضعف یا نقصجدار آن در نتیجه بیماری یا آسیب است) در بروسلوز گزارششده است.بروسلا ملی تنسیس نسبت به سایر گونهها بیشتر مسؤولعوارض عصبی میباشد. گرفتاری زوج هشت عصبجمجمهای موجب کری یک طرفه یا دو طرفه و علایم وزوزگوش میشود. اعصاب جمجمهای دیگری که درگیر میشوندزوج ۲-۴-۶ میباشد. بنابراین ممکن است منجر به اختلالبینایی به صورت گذرا و یا ندرتا دایمی گردد. باید توجه داشتکه افسردگی و اضطراب، تحریکپذیری و دمانس (زوالعقل) میتوانند از عوارض بروسلوز باشند و در هر بیماری باعلایم افسردگی باید به دو بیماری فکر کرد:1 – بروسلوز۲ – کم کاری تیروئیددر گرفتاری اعصاب محیطی گرفتاری عصب سیاتیک شایعتراست.
پوست و بافت نرم
شیوع عوارض پوستی از ۱۱-۱/۵ درصد گزارش شده است. باتوجه به ورود میکروب بروسلا از طریق خراش جلدی عوارضجلدی به صورت ضایعات پوستی بخصوص روی بازو ممکناست دیده شود. این ضایعات ممکن است به صورت راشهایسرخکی شکل یا پتشی یا کهیری شکل و خارش دار باشند;علت آن را حساسیت به آنتیژنهای بروسلا میدانند. ایجادزخمهای مزمن به دلیل تلقیح میکروب بروسلا در کارگرانکشتارگاه مورد توجه قرار گرفته است و توانستهاند بروسلا رااز ترشحات زخم جدا نمایند.
دستگاه ادراری تناسلی
اختلالات کلیوی نادر است اگر چه پیلونفریت (التهاب کلیه ولگنچه)، گلومرونفریت (التهاب دوطرفه و غیرچرکی کلیه کهدر درجه اول گلومرولها را فرا گرفته است) موضعی و منتشرو آبسههای کلیوی در بروسلوز گزارش شده، ولی اورکیت(التهاب بیضه) خیلی شایع است و در ۲۰ درصد بیماران مرددیده میشود.عقیمی در بروسلوز کمتر از اریون دیده میشود. التهابپروستات از عوارض نسبتا نادر است که با علایم تکرر ادرار واحساس درد در دفع ادرار خودنمایی میکند. در زنان دردهنگام قاعدگی، قطع قاعدگی، و اختلال در خونریزی و سیکلقاعدگی. التهاب دهانه رحم، التهاب رحم و لولههای رحمی وآبسههای لگنی ممکن است دیده شود. بروسلوز در طیحاملگی انسان میتواند به سقط بینجامد.
عوارض چشمی
یکی از راههای ورود عامل بروسلوز به بدن ملتحمه چشماست; بنابراین التهاب چشم از تظاهرات آن میباشد که در نوعملی تنسیس شایعتر است. گرفتاری صلبیه، شبکیه حتیگرفتاری عصب بینایی ممکن است در بروسلوز دیده شود. ازعوارض نادر چشمی گلوکوم (آب سیاه) میباشد که موجبدرد و افزایش فشار چشم میگردد.
عفونت عودکننده
بیماران بروسلوز بعد از درمان حتی در کشورهای غربی تا ۱۰درصد دچار عود میشوند; این امر احتمالا به علت وضعیتداخل سلولی عامل بروسلوز است که باعث حفظ آن در مقابلبرخی آنتیبیوتیکها و مکانیسم دفاعی میزبان میشود. عوداغلب در عرض چند ماه پس از عفونت اولیه رخ میدهد ولیممکن است تا دو سال پس از درمان به ظاهر موفق نیز اتفاقافتد. در افرادی که احتمال بروز این عفونت بالاست تشخیصیا شناسایی عود بیماری از آلوده شدن مجدد انسان با عاملبروسلوز کار دشواری است.
خلاصه مقاله
بروسلوز یک بیماری عفونی است که در انسان به شکل تبمالت و در دامها به صورت سقط جنین تظاهر میکند. مهمترینراه ورود میکروب به بدن حیوان از طریق دستگاه گوارشاست که به وسیله علوفه آلوده و زباله به حیوان سرایت میکندو باعث شیوع بیماری میگردد. کارکنان کشتارگاهها،فروشگاههای گوشت، دامداریها بیشتر در معرض ابتلا به اینبیماری هستند. این بیماری در گاو، خوک، بز و گوسفندمشاهده میگردد.بیماری از طریق مصرف شیرآلوده به صورت خام وفرآوردههای شیری آلوده از طریق لوله گوارش به انسانسرایت میکند، ولی گوشت و فرآوردههای گوشتی کمتر منشأآلودگی میباشند.علایم تشخیصی: در دامها به صورت سقط جنین و درانسان تب مواج یا دیوانه یا تب مالت ظاهر میگردد.
پیشگیری:
– مصرف شیر پاستوریزه یا جوشانیدن شیر به مدت ۲۰ دقیقه.– از مصرف شیر حیوانی که تازه سقط جنین کرده خودداریشود.– از مصرف پنیر و خامه غیرپاستوریزه پرهیز گردد.– پنیر تازه و بینمک را باید حدود ۲ ماه قبل از مصرف در آبنمک قرار داد.– قبل از دوشیدن شیر دام باید حتما پستان دام و اطراف آن رابا آب و صابون بخوبی شستشو داد.– ظروف مخصوص دوشیدن شیر بایستی دربدار و قبلا خوبشستشو داده شود.– ضدعفونی اصطبلهای آلوده– واکسیناسیون دامها علیه این بیماری– رعایت بهداشت در هنگام جاروب کردن اصطبل و طویله– جفت و بقایای جنین سقط شده را باید سوزاند.– گوشت حیوانات مبتلا در صورت خوب پخته شدن قابلمصرف است.
پاسخ به سوالات در رابطه با تب مالت :
تب مالت چیست و معمولا چگونه است؟
تب مالت بیماری واگیرداری است که عامل ابتلاء به آن یک دسته از باکتریهای بروسلا است. این دسته از باکتریها در میان حیوانات هستند و آنها عامل بیماریهای بسیار متفاوت در مهرهداران هستند. تب مالت به طور متفاوتی گوسفند، گاو، آهو، گوزن، خوک، سگها و چندین حیوان دیگر را مبتلا میکند. انسانها به وسیله ارتباط و تماس با حیوانات یا تولیدات حیوانی که به وسیله این باکتریها آلوده شدند، مبتلا میشوند. تب مالت در انسان میتواند مسبب یک سری علائم بیماری مانند: آنفولانزا که میتواند همراه با تب، عرق کردن، سر درد، کمردرد و ضعف فیزیکی باشد. ممکن است اثر روی قلب یا سیستمهای عصبی مرکزی بگذارد. تب مالت شامل علائمی مثل تبهای مکرر، درد مفاصل و خستگی که به طور طولانی مدت ظاهر میشوند است. در ایالت متحده جایی که سالانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ مورد اتفاق میافتد تب مالت زیاد شایع نیست. اما تب مالت میتواند در کشورهایی که بیماری حیوانات تحت کنترل نمیباشد یا برنامهای جهت کاهش بیماری ندارند زیاد شایع باشد.
– معمولاً تب مالت در کجا یافت میشود؟
اگر چه در سراسر جهان وجود دارد و این بیشتر در کشورهایی وجود دارد که استانداردها و سلامت عمومی مؤثر و برنامهای برای سلامت حیوان خانگی ندارد اتفاق میافتد. نواحی حوضه مدیترانه شامل (پرتقال، اسپانیا، جنوب فرانسه، ایتالیا، یونان، ترکیه، آفریقای شمالی) آمریکای جنوبی و مرکزی، اروپای شرقی، آسیا، آفریقا، کارائیبی و خاورمیانه در معرض بالای خطر ابتلا به این بیماری هستند. در این نواحی که پنیرهای پاستوریزه نشده وجود دارد و معمولاً «پنیر محلی» نامیده میشوند، خطر مبتلا شدن برای گردشگران وجود دارد.
– تب مالت چگونه به انسان منتقل میشود و چه کسی خطر ابتلا به آن را دارد؟
به طور کامل بشر از سه راه مبتلا میشود: خوردن و آشامیدن چیزهایی که به وسیله تب مالت میشوند، استنشاق یا از طریق زخم روی پوست باکتریها وارد بدن میشوند. شایعترین راه ابتلا به این بیماری به وسیله خوردن و یا آشامیدن تولیدات شیری آلوده است. هنگامی که گوسفند، بز، گاو و یا شترها مبتلا هستند، شیرشان به وسیله باکتریها آلوده است. اگر شیر پاستوریزه نشده باشد، این باکتریها میتوانند آن شخصی را آلوده کند و یا بیماری را انتقال دهند که شیر یا پنیر درست شده از این را بخورد. استنشاق در محل یک راه معمول یا شایع مبتلا شدن نیست اما میتواند خطر بزرگی برای مردم در نوع کارشان باشد. مانند کسانی که در آزمایشگاه کار میکنند. غالباً استنشاق برای کارگرهای کشتارگاه درصد مهمی از مبتلایان را دارد. آلودگی زخمهای پوستی ممکن است مسئلهای برای اشخاص یا شخصی که در کشتارگاهها یا کارخانه بستهبندی گوشت یا دامپزشکان داشته باشد.تمیز کردن گوشت آهو، گوزن، موس (نوعی گوزن) یا خوک وحشی کشته شده، ممکن است به وسیله زخم پوست یا خوردن باکتریها مبتلا شوند.
– آیا تب مالت از شخصی به شخص دیگر میتواند انتقال داده شود؟
انتقال این بیماری از شخصی به شخص دیگر بینهایت کم است. (از طریق تماس شخص با شخص) مادرانی که بچه شیر میدهند ممکن است به نوزادشان این بیماری منتقل شود. انتقال از طریق رابطه جنسی هم گزارش داده شده است. اگر نوزاد یا شخص در خطر برای تب مالت معالجه شوند، خطر مبتلا شدن برای هر دو از طریق رابطه جنسی و یا شیر دادن بچه در ۳ روز کاهش پیدا میکند. اگر چه غیر معمول است اما انتقال ممکنه از طریق آلودگی دستمال کاغذی و … هم صورت میگیرد.
– آیا راهی برای پیشگیری انتقال این بیماری وجود دارد؟
بله. در هنگام مسافرت باید از خوردن شیر، پنیر یا بستنی غیر پاستوریزه خودداری کنید. از خوردن محصولات لبنی که به پاستوریزه نبودن آن اطمینان دارید، بپرهیزید. شکارچیان و دامداران در هنگام دست زدن و تماس روده و جگر حیوان باید از دستکشهای لاستیکی استفاده کنند. در حال حاضر واکسنی برای انسان وجود ندارد.
– تشخیص داده شده که سگ من تب مالت دارد آیا خطری برای من وجود دارد؟
B.Canis یکی از عواملی است که میتواند سگها را مبتلا کند. عوامل این بیماری به انسان منتقل میشود. اما بیماری اکثر سگهای مبتلا شده، اثری روی انسان ندارد. اگر چه دامپزشکانی که با خون حیوانات آلوده سر و کار دارند در معرض خطر ابتلا هستند. ماکیان حیوانات خانگی برای آلودگی در خطر نیستند و این تا حدودی درست است. زیرا بعید هست که آنها با خون یا نطفه سگ تماس پیدا کنند. ممکن است باکتریها با چند روز معالجه از بدن حیوان از بین بروند. البته امکان آلودگی مجدد هست و بدن حیوان ممکن است چندین هفته این عفونت را در بدن داشته باشد. شخصهای مصون (بیماران سرطانی، اشخاص آلوده به ایدز یا بیمارن پیوندی) نباید سگهایی را که با B.Canis آلوده هستند را لمس کنند.
– تب مالت چگونه تشخیص داده میشود؟
تب مالت به وسیله یافتن عامل بیماری (نمونهگیری از خون یا مغز استخوان) در آزمایشگاهها تشخیص داده میشود. همچنین آزمایش خون میتواند پادتنهایی ساخته شده در برابر باکتریها را نشان دهد. اگر این شیوه استفاده شود، دو نمونه خون در عرض دو هفته به طور جداگانه باید گرفته شود.
– آیا درمانی برای تب مالت وجود دارد؟
بله، درمان میتواند سخت شود. دکتر میتواند آنتی بیوتیکهایی مؤثر تجویز کند. doxycycline و rifampin دو دارویی هستند که در عرض ۲ هفته استفاده میشوند و از دوباره آبوده شدن جلوگیری میکنند. بستگی به زمان معالجه و شدت بیماری که ممکن است بهبودی چند هفته تا چند ماه صورت گیرد. مرگ و میر از این طریق تا ۲۰% است و معمولاً با ترشحاتی همراه است.
منبع:pezeshk.us
فشار خون,بیماری فشار خون,فشار خون در بارداری,علائم فشار خون,درمان فشار خون,درمان فشار خون با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان فشار خون,فشار خون را چگونه درمان کنیم,فشار خون در کودکان,فشار خون در بزرگسالان,فشار خون در نوزادان,فشار خون در بهار,فشار خون در تابستان,فشار خون در پاییز,فشار خون در زمستان,آشنایی با فشار خون,همه چیز در مورد فشار خون,فشار خون واگیردار است,فشار خون و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان فشار خون
از مصرف الکل اجتناب کنید. مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند چای، قهوه و نوشابه های کولادار را کاهش دهید. یک رژیم غذایی کم چربی و کم نمک داشته باشید. به طور مرتب ورزش کنید. وزن بدن خود را متعادل نگهدارید. از تکنیک های آرامش بخشی برای کاهش استرس استفاده کنید.
منبع:aftab.ir
مطالب مرتبط :
علت و علائم و درمان افت فشار خون
6 عاملی که فشار خون را بالا می برند
خوردن آب قند در افت فشارخون بیتاثیر است
یک ساعت پس از خوردن غذای سبک شنا کنید و نه قبل از آن؛پس از خوردن، بیشتر خون به طرف سیستم گوارش جریان پیدا می کند. در زمان قدیم مادربزرگ ها بر این باور بودند که شنا کردن پس از خوردن یک وعده غذای سنگین باعث گرفتگی عضلات و در نهایت غرق شدن می شود، اما این چنین نیست. به گفته کارشناسان، شاید برای شنا کردن انرژی کمتری داشته باشید اما این امر مانع بازی کردن در آب نخواهد شد. هر کودکی باید به طور روزانه قرص مولتی ویتامین مصرف کند؛واقعیت امر این است که کودکانی که در سال اول تنها با شیر مادر تغذیه شده اند باید مکمل های ویتامین D مصرف کنند. پس از آن مصرف مولتی ویتامین مانعی ندارد اما متخصصان معتقدند که حتی اگر کودک شما بدخوراک باشد نیاز به مولتی ویتامین وجود ندارد. مطمئن باشید بدغذاترین کودک نیز که لب به غذا نمی زند، نیاز بدن خود را تامین خواهد کرد. خوردن شیر ولرم قبل از خواب، خواب آور و آرام بخش است؛شیر حاوی مقدار کمی تریپتوفان ( نوعی اسید آمینه موجود در بوقلمون) است و برای ایجاد آن حالت خواب آور، نیاز است فرد شیر بخورد. ۷۵ درصد گرمای بدن خود را از طریق سر از دست می دهید؛این گفته احتمالا برای سر نوزاد که نسبت به سر یک بزرگسال درصد بیشتری از کل بدن را تشکیل می دهد، گفته شده است. بنابراین لازم است سر نوزاد در هوای سرد پوشیده بماند. اما در خصوص بزرگسالان تنها ۱۰ درصد حرارت بدن از سر خارج می شود. البته توجه داشته باشید، حرارت از هر قسمت عریان بدن مانند دست، پا و … خارج می شود. بنابراین همان گونه که در هوای سرد استفاده از کلاه اهمیت دارد، دستکش نیز فراموش نشود.
منبع:khorasannews.com
عکس شهر سوخته زابل،شهر سوخته ی زابل،قدمت شهر سوخته زابل،تصاویر شهر سوخته زابل،
یکی از مناطق تاریخی در سیستان و بلوچستان شهر سوخته است.
بهتر است بدانید که در روزگاران دور که انسان تازه یکجا نشین شده بود، شهری در سیستان به وجود آمد که به گفتهی باستانشناسان به لحاظ بافت شهری، جمعیت، برنامه ریزی شهری و … اولین شهر جهان بود.البته شهر سوخته و تمدن هوشمند و خلاق آن با بیشتر ازپنجهزار سال قدمت، بهعنوان بزرگترین استقرار شهرنشینی در نیمهی شرقی فلات ایران، نمونهای منحصر به فرد و حکایتگر واقعی علم، صنعت و فرهنگ گذشتههای دور این مرز و بوم می باشد.
لازم به ذکر است که شهر سوخته در ۵۶ کیلومتری زابل در استان سیستان و بلوچستان و در حاشیه جاده زابل – زاهدان قرار گرفته است. واقعیت این است که این شهر در ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد پایه گذاری شده و مردم این شهر در چهار دوره بین سالهای ۳۲۰۰ تا ۱۸۰۰ قبل از میلاد در آن سکونت داشته اند.البته محوطه باستانی شهر سوخته در هزاره دوم و سوم قبل از میلاد، توسط مهاجرانی که از چهار گوشه به آن مهاجرت نموده اند، بنا شده است.
جالب است بدانید که نخستین چشم مصنوعی جهان برای نخستین بار در شهر سوخته یک چشم مصنوعی متعلق به 4800 سال پیش کشف گشته است و این چشم مصنوعی متعلق به زنی 25 تا 30ساله بوده که در یکی از گور های شهر سوخته دفن شده بوده است.جمجمه زن صاحب چشم مصنوعی شهر سوخته چشم مصنوعی روی جمجمه او مشاهده می شود.
بهتر است بدانید که یکی شگفتانگیزترین یافتههای این شهر، پیدایی نشانههای کهنترین جراحی مغز درشهر سوخته است.البته جمجمهای از دختر دوازده یا سیزده ساله که در 4800 سالپیش، پزشکان آن دیار برای درمان بیماری هیدروسفالی (جمع شدن مایع درجمجمه) قسمتی از استخوان جمجمه او را برداشته و جراحی کردند که مدتها بعد از این عمل زنده مانده است. اسکلت کامل پیدا شده از یک دختر 14 ساله که مورد جراحی مغز قرار گرقته است…چهره این دختر توسط اندام شناسان باستان شناس باز سازی گشته است.
باستان شناسان هنگام کاوش در گوری 5 هزار ساله جامی را پیدا کردند که نقش یک بز همراه با یک درخت روی آن دیده می شود. آن ها پساز بررسی این شی دریافتند نقش موجود بر آن برعکس دیگر آثار به دست آمده از محوطههای تاریخی شهر سوخته، تکراری هدفمند دارد، به گونهای که حرکت بز به سوی درخت را نشان می دهد. البته هنرمندی که جام سفالین را بوم نقاشی خود قرار داده، توانسته است در 5 حرکت، بزی را طراحی کند که به سمت درخت حرکت و از برگ آن تغذیه می نماید. در سفر به زاهدان از مناطق دیدنی این مکان دیدن فرمایید.
تپش قلب,بیماری تپش قلب,تپش قلب در بارداری,علائم تپش قلب,درمان تپش قلب,درمان تپش قلب با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان تپش قلب,تپش قلب را چگونه درمان کنیم,تپش قلب در کودکان,تپش قلب در بزرگسالان,تپش قلب در نوزادان,تپش قلب در بهار,تپش قلب در تابستان,تپش قلب در پاییز,تپش قلب در زمستان,آشنایی با تپش قلب,همه چیز در مورد تپش قلب,تپش قلب واگیردار است,تپش قلب و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان تپش قلب
به گزارش بی اس ام اس تپش قلب، ضربان نامنظم قلب است که در تمامی سنین در مرد و زن مشاهده می شود. اگر چه تپش قلب برای چند ثانیه است اما بیشتر مردم آن را با حمله قلبی اشتباه می گیرند. در این مطلب از هلث نیوز به علل، علایم و درمان خانگی آن اشاره شده است.
علل:
نفخ
مصرف بیش از حد سیگار
فعالیت های فیزیکی زیاد
مصرف بیش از حد کافئین
اختلال تیروئید
کم خونی
از دست دادن خون
درد بیش از حد
کمبود اکسیژن
تغییرات هورمونی مربوط به قاعدگی، حاملگی و یائسگی.
مصرف برخی داروهای سرماخوردگی و حساسیت .
فشار به قلب.
علایم:
عرق کردن
غش کردن
سرگیجه
کمبود نفس
ناراحتی و درد در قسمت سینه
عملکرد ضعیف قلب
ضربان تند نبض.
درمان خانگی:
مصرف روزانه آب انگور در کاهش تپش قلب موثر است.
قبل از خواب مخلوطی از یک لیوان آب، نصف لیوان آبلیمو و یک قاشق عسل میل کنید.
مصرف سبزی و میوه را افزایش دهید.
به فعالیت های جسمی روزانه مانند شنا و دوچرخه سواری بپردازید.
از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین مانند نوشابه، قهوه و چای بپرهیزید.
منبع:aftab.ir
مطالب مرتبط :
تپش قلب را با آب انگور درمان کنید
مدرسه چهارباغ اصفهان،مدرسه چهارباغ در اصفهان،مدرسه چهارباغ اصفهان بدست کدام ،پلان مدرسه چهارباغ اصفهان
مدرسه چهار باغ یا سلطانی را می توانید در اصفهان ببینید. لازم به ذکر است که مشهور است به مدرسه سلطانی، مدرسه مادرشاه، مدرسه امام جعفرصادق(ع) موقعیت مدرسه خیابان چهارباغ عباسی می باشد و در ضمن سال تاسیس ۱۱۱۶ هجری می باشد
بهتر است بدانید که قسمتهای دیدنی مدرسه عبارت هستند از:در ضلع شرقی خیابان چهارباغ بنای باشکوه و نفیسی می باشد که می توان آن را آخرین بنای مهم و با عظمتی دانست که در عصر صفویان دراصفهان ساخته شده است.در واقع این مدرسه که «مدرسه سلطانی» و «مدرسه مادر شاه» نیز نامیده می شده در زمان سلطنت شاه سلطان حسین آخرین حکمران سلسله صفوی بنا گردیده است.
جالب است بدانید که کتیبه سردر به خط نستعلیق سفید بر زمینه کاشی لاجوردی است که تاریخ ۱۱۱۲ را بر خود دارد و به وسیله عبدالرحیم جزایری کتابت شده است .در واقع در وسط دالان مدرسه سنگاب نفیسی قرار دارد که صلوات بر چهارده معصوم با تاریخ ۱۱۱۰ هجری بر روی آن حجاری گشته است. این سنگاب شاهکار هنر سنگتراشی و خوشنویسی می باشد.
واقعیت این است که صحن مدرسه چهارباغ نمونه کامل یک معماری درون گرا و بومی محسوب می شود. در واقع اشعاری که در اطراف سرسرای مدرسه به خط نستعلیق بسیار زیبا به رنگ سفید بر زمینه کاشی خشت لاجوردی نوشته شده به خط محمد صالح اصفهانی و مورخ به سال ۱۱۱۹ هجری می باشد. در ضمن کتیبه افقی داخل گنبد نیز به خط عبدالرحیم جزایری و تاریخ ۱۱۲۱ هجری است.
بهتر است بدانید که مدرسه چهارباغ اصفهان که پس از پیروزی انقلاب اسلامی «مدرسه علمیه امام صادق (ع)» نامگذاری شد در حال حاضر به آموزش طلاب علوم دینی و حجره های آن نیز مانند عصر صفویه به اقامت طلاب اختصاص دارد. این مکان تاریخی در اصفهان واقع شده است .
مطالب مرتبط:
قدمت حمام فین کاشان،آدرس حمام فین،عکس حمام فین،حمام فین در کاشان
یکی از مناطق تاریخی و گردشگری در ایران عزیز حمام فین کاشان است. جالب است بدانید که حمام فین با قدمت دوره قاجاریه، در مجموعه باغ فین کاشان قرار گرفته است و از جمله آثار دیدنی این شهر محسوب می شود.لازم به ذکر است که در مجموعه باغ فین کاشان ۲ حمام کوچک و بزرگ وجود دارد که هر یک داراى خزینه و حوضهاى متعدد آب می باشند.
بهتر است بدانید که حمام کوچک آن از حیث معمارى چندان با اهمیت نیست؛ اما حمام بزرگ آن با ستونهاى مرمرى و سقف نقاشى شده، بسیار جالب توجه می باشد.لازم به ذکر است که در حمام کوچک باغ فین واقعه قتل امیرکبیر (قهرمان مبارزه با استعمار در دوره قاجار) رخ داده است. و از این حیث، ارزش و اعتبار تاریخى دارد.بدنیست بدانید که در قسمت جنوبی باغ فین دو حمام وجود دارد که به حمام کوچک و بزرگ معروف است،
در واقع حمام کوچک از آثار دوره صفویه و همراه با بنای اولیه باغ فین بنا شده است. لازم به ذکر است که حمام بزرگ در دوران قاجاریه به وسیله فتحعلی شاه ساخته شده است.البته حمام بزرگ مخصوص امرا و حمام کوچک مخصوص استفاده خدام داشته است. بدنیست بدانید که در هر یک از حمام ها قسمتهایی شامل ورودی، گرمخانه، آبنما، خزینه، محل نظافت و سربینه (رختکن)مشاهده می شود.
خوب است بدانید که حمام های تاریخی کاشان، از جمله آثار باشکوهی هستند که در دوران صفوی مورد ستایش جهانگردان داخلی و خارجی گردیده، به طوری که شاردن فرانسوی میگوید : «گرمابه های کاشان فوق العاده عالی ، خوب و تمیز هستند». لازم به ذکر است که این حمام ها با معماری عالی ویژگیهای خاص یکی از پنج عنصر اصلی شهر (مسجد، بازار، خانه، حمام، آب انبار) محسوب می شود.لازم به ذکر است که مجموعه باغ فین کاشان در سال ۱۳۸۲ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
این حمام تاریخی را در سفرهای گردشگری خود حتما ببینید.
مطالب مرتبط:
خواص پروتز چانه,فواید پروتز چانه,پروتز چانه درمانی,خاصیت پروتز چانه,خواص پروتز چانه درمانی,خواص پروتز چانه برای پوست,خواص پروتز چانه برای مو,خواص پروتز چانه برای جوانی,خواص پروتز چانه برای بارداری,خواص خوردن پروتز چانه,فواید پروتز چانه خام,فواید پروتز چانه پخته
به گزارش بی اس ام اس هماهنگی اجزای صورت و تعادل بین این اجزا باعث زیبا بودن و جذاب تر شدن صورت می شود. وقتی از نیم رخ به چهرۀ یک فرد طبیعی نگاه می کنیم چانه مختصری عقب تر از لب پایینی قرار می گیرد. در بعضی از افراد چانه عقب تر از این حد است. اگر میزان عقب بودن زیاد باشد صورت فرد حالت brid face را پیدا می کند و شبیه چهرۀ پرندگان می شود. دراین افراد نیمه میانی صورت و بینی خیلی جلوتر از سایر اجزای صورت است.تاثیر وضعیت قسمت های مختلف صورت بر یکدیگر و بخصوص تاثیر چانه و بینی بر یکدیگر انکار ناپذیر است. چانۀ عقب رفته بینی معمولی را بزرگ و بینی بزرگ را بزرگتر از آنچه که هست نشان می دهد و متقابلاً نزد کسانیکه بینی بزرگی دارند. چانه عقب تر از معمول دیده می شود. به همین دلیل است که عمل جلو آوردن چانه معمولاً همراه با عمل جراحی زیبایی بینی انجام می شود.گاهی ممکن است در معاینه چانه عقب تر از حد معمول به نظر برسد امّــا در حقیقت چانه عقب نباشد بلکه فک بالا جلوتر از حد معمول باشد. بعضی مواقع چانه عقب است امّــا وضعیت قرار گرفتن دندانها روی یکدیگر نرمال است. و در افراد دیگری ممکن است تمام فک پایین عقب باشد یعنی دندانهای فک پایین خیلی عقب تر از دندانهای فک بالا باشند.
برای جلو آوردن چانه روش های متفاوتی وجود دارد:
الف) تزریق ژل
ب) تزریق چربی
ج) بریدن قسمتی از استخوان چانه و به جلو کشیدن آن
د) گذاشتن پروتز
ژلی که برای برجسته کردن اعضاء بدن منجمله چانه بکار می رود ماده ای مصنوعی است. قوامی شبیه ژلۀ خوراکی دارد. فرمولاسیون آن به گونه ای است که برای بدن بی ضرر باشد. ماندگاری آنها بسته به کارخانه سازنده متفاوت است. این ژلها در سرنگ های انسولین بسته بندی شده، استریل و آماده تزریق هستند. تزریق آنها در مطب قابل انجام بوده، تقریباً بدون درد است و به سهولت انجام می شود. از معایب آن احتمال عفونت و احتمال جابه جایی است.
تزریق چربی نیز روش دیگری برای برجسته کردن چانه است. بدین منظور با بی حسی موضعی چربی از شکم یا ران خود فرد ساکشن می شود. پس از سانتریفیوژ کردن و تخلیص، این چربی در ناحیه چانه تزریق می شود. امتیاز این روش آن است که ماده ای که به چانه حجم می دهد از بدن خود فرد تهیه شده و جسم خارجی نیست. عیب اصلی تزریق چربی میزان جذب بالای آن است به طوریکه پس از 6 ماه میزان زیادی از چربی تزریق شده جذب می شود.ژنیو پلاستی یا بریدن و جلو آوردن قسمتی از استخوان چانه نیز روش دیگری برای تقویت چانه است. بدین منظور در داخل دهان حد فاصل لب و فک تحتانی برش می دهیم. نسج نرم را از روی استخوان بلند می نمائیم. قسمت پائینی چانه را بریده و به جلو کشیده و در جای مناسب با پیچ های مخصوص ثابت می کنیم. سپس محل برش داخل دهانی را با نخ بخیۀ قابل جذب می دوزیم.مزیت این روش آن است که از جسم خارجی برای تقویت چانه استفاده نمی شود و چانه را به اندازۀ دلخواه می توان جلو آورد. عیب این روش آن است که احتمال آسیب عصب حسی لب پائین در این حالت بیشتر از روش گذاشتن پروتز است.استفاده از پروتز برای تقویت چانه و جلو آوردن آن روش مناسبی است. جنس پروتزها و شکل و اندازه و ابعاد آنها متفاوت است و این امر دست جراح را در انتخاب شکل و نوع مناسب برای هر فرد متقاضی جلو آوردن چانه باز نگاه می دارد.به طور کلی پروتزها از ماده مخصوصی که شبیه پلاستیک فشرده است ساخته شده اند. جنس آنها به گونه ای است که برای بدن ضرری نداشته باشند. این پروتز ها دائمی هستند، جذب نمی شوند و با ضربه نمی شکنند. شکل بعضی از آنها به نحوی است که فقط چانه را جلو می آورد. بعضی دیگر آنوتومیکال هستند یعنی از آناتومی طبیعی چانه پیروی می کنند و نه تنها چانه را جلو می آورند که انحنای طبیعی چانه را نیز پوشش می دهند.
منبع:سلامت نیوز
فروشگاه جای حبوبات شیردار دوقلو,فروش جای حبوبات شیردار دوقلو,فروش اینترنتی جای حبوبات شیردار دوقلو,فروش آنلاین جای حبوبات شیردار دوقلو,خرید جای حبوبات شیردار دوقلو,خرید اینترنتی جای حبوبات شیردار دوقلو,خرید پستی جای حبوبات شیردار دوقلو,خرید ارزان جای حبوبات شیردار دوقلو,خرید آنلاین جای حبوبات شیردار دوقلو,خرید نقدی جای حبوبات شیردار دوقلو,خرید و فروش جای حبوبات شیردار دوقلو,فروشگاه رسمی جای حبوبات شیردار دوقلو,فروشگاه اصلی جای حبوبات شیردار دوقلو,بهترین جای حبوبات شیردار دوقلو,،فروشگاه جای حبوبات شیردار دوقلو,فروشگاه اینترنتی جای حبوبات شیردار دوقلو,جای حبوبات شیردار دوقلو جدید,خرید جای حبوبات شیردار دوقلو جدید,خرید اینترنتی جای حبوبات شیردار دوقلو جدید,خرید پستی جای حبوبات شیردار دوقلو جدید,خرید ارزان جای حبوبات شیردار دوقلو جدید,خرید با تخفیف جای حبوبات شیردار دوقلو,جای حبوبات شیردار دوقلو اصل,خرید جای حبوبات شیردار دوقلو اصل,خرید اینترنتی جای حبوبات شیردار دوقلو اصل,خرید پستی جای حبوبات شیردار دوقلو اصل,فروش جای حبوبات شیردار دوقلو اصل
همانطور که می دانید ﺣﺒﻮﺑﺎت دﺳﺘﻪای از ﺳﺒﺰﯾﺠﺎت ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﺎﻫﯿﺖ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪای مانند داﺷﺘﻪ و ﺷﺎﻣﻞ اﻧﻮاع ﻟﻮﺑﯿﺎﻫﺎ، ﻧﺨﻮدﻫﺎ و ﻋﺪس می شوند. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ اﻳﻦ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ ﺣﺎوی ﭘﺮوﺗﺌﯿﻦ ﺑﺎﻻﯾﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﯽﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﺧﻮﺑﯽ ﺑﺮای ﮔﻮﺷﺖ ﺑﺎﺷﻨﺪ.ﻧﺎﮔﻔﺘﻪ ﻧﻤﺎﻧﺪ ﻛﻪ ﺣﺒﻮﺑﺎت ﺑﺴﯿﺎر ﮐﻢ ﭼﺮب ﻫﺴﺘﻨﺪ و ﻣﯿﺰان ﮐﻠﺴﺘﺮولﺷﺎن ﺻﻔﺮ اﺳﺖ.اﻳﻨﻜﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﭼﻪ ﻧﻜﺎﺗﻲ را از ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺗﻬﻴﻪ و ﻧﺤﻮه ﻧﮕﻬﺪاری و ﻣﺼﺮف آن در اﻧﺒﺎر و آﺷﭙﺰﺧﺎﻧﻪ ﻣﺪﻧﻈﺮ ﻗﺮار داد،با هم مرور می کنیم.برای نگهداری حبوبات ما به شما جای حبوبات شیردار دوقلو را معرفی می کنیم.براحتی می توانید این محصول را از فروشگاه اینترنتی جفت 6 خریداری نموده و درب منزل تحویل بگیرید
ابتلا به ویروس اچ آی وی,بیماری ابتلا به ویروس اچ آی وی,ابتلا به ویروس اچ آی وی در بارداری,علائم ابتلا به ویروس اچ آی وی,درمان ابتلا به ویروس اچ آی وی,درمان ابتلا به ویروس اچ آی وی با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان ابتلا به ویروس اچ آی وی,ابتلا به ویروس اچ آی وی را چگونه درمان کنیم,ابتلا به ویروس اچ آی وی در کودکان,ابتلا به ویروس اچ آی وی در بزرگسالان,ابتلا به ویروس اچ آی وی در نوزادان,ابتلا به ویروس اچ آی وی در بهار,ابتلا به ویروس اچ آی وی در تابستان,ابتلا به ویروس اچ آی وی در پاییز,ابتلا به ویروس اچ آی وی در زمستان,آشنایی با ابتلا به ویروس اچ آی وی,همه چیز در مورد ابتلا به ویروس اچ آی وی,ابتلا به ویروس اچ آی وی واگیردار است,ابتلا به ویروس اچ آی وی و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان ابتلا به ویروس اچ آی وی
به گزارش بی اس ام اس آلودگی به اچ آی وی و مثبت بودن آزمایش به معنی ابتلا به بیماری ایدز نیست
ایدز پایان راه نیست
احتمال آلوده شدن با اچ آی وی برای همه وجود
دارد. اکثر افرادی که به اچ آی وی آلوده هستند هیچ نشانه خاصی از بیماری
ایدز ندارند و سالم به نظر می رسند و احتمال دارد افراد دیگر را آلوده
کنند. به همین دلیل به افرادی که دارای رفتارهای پرخطر هستند معتادان
تزریقی، افرادی که شریک جنسی متعدد دارند توصیه می شود آزمایش اچ آی وی
انجام دهند.
آزمایش اچ آی وی
آزمایش اچ آی وی معمولا به کمک روش های ایمنی شناسی انجام می شود. در این روش ها وجود آنتی بادی ضد اچ آی وی در خون بررسی می شود. تولید آنتی بادی بر ضد این ویروس سه تا شش ماه طول می کشد. در این مدت ممکن است جواب آزمایش منفی باشد، در حالی که فرد، آلوده به ویروس اچ آی وی است و می تواند دیگران را هم آلوده کند. بهتر است افرادی که رفتارهای پرخطر دارند، در صورت منفی بودن جواب آزمایش، بعد از شش ماه آزمایش را تکرار کنند.مهم است که بدانیم آلودگی با اچ آی وی و مثبت بودن آزمایش به معنی ابتلا به بیماری ایدز نیست. بیماری ایدز سندرم نقص ایمنی اکتسابی (Aquired Immiune Deficiency Syndrom) در اثر تخریب سیستم ایمنی بروز می کند و می تواند علت های دیگری به غیر از آلودگی به اچ آی وی هم داشته باشد. ولی معمول ترین علت بروز این بیماری، آلوده شدن به اچ آی وی و درمان نکردن عفونت اچ آی وی است. اچ آی وی با تخریب سیستم ایمنی باعث حالتی در بدن می شود که باکتری ها و قارچ های فرصت طلب، عفونت های شدیدی در بدن ایجاد می کنند.
یکی از راههای انتقال ایدز، استفاده از سرنگ های مشترک در معتادان تزریقی است
راه های انتقال ویروس اچ آی وی
اچ آی وی
از طریق تماس جنسی (بدون استفاده از کاندوم) استفاده از سرنگ های مشترک در
معتادان تزریقی، تزریق خون یا فاکتورهای خونی آلوده (پلاسما در افراد
هموفیلی) پیوند عضو از فرد آلوده، از مادر مبتلا به فرزند (قبل از تولد و
یا بعد از تولد از طریق شیردهی)منتقل می شود. تماس پوستی، استفاده از سرویس
های بهداشتی مشترک یا لباس های فرد آلوده، باعث سرایت ویروس اچ آی وی نمی
شود.
درمان افراد مبتلا به Hiv
افراد آلوده به Hiv مشکلات مختلفی دارند یکی
از این مشکلات در رابطه با درمان، عوارض ناشی از درمان است. با تلاش در حل
این مسأله می توان از بروز ایدز و سایر عفونت ها در این بیماران جلوگیری
کرد. در افراد آلوده به اچ آی وی برای مقابله با بیماری زاهای فرصت طلب
داروهای ضدویروسی تجویز می شود. معمولا درمان با ترکیبی از داروهای
ضدویروسی و داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی، صورت می گیرد. این داروها
علاوه بر اثرات درمانی، از جهاتی می توانند برای فرد مضر باشند و بدن را در
موقعیت مناسب برای ابتلا به ایدز قرار دهند.یکی از این اثرات منفی داروها،
اختلال در تغذیه است. از زمانی که شخص به اچ آی وی آلوده می شود، تغییراتی
در وزن، اندازه و شکل بدن ایجاد می شود. در پانزده سال اول همه گیری این
ویروس کاهش وزن مشخص ترین نشانه این عفونت ویروسی، به خصوص در افرادی که
عفونت های فرصت طلب هم داشتند، در نظر گرفته می شد. تحلیل رفتن بافت های
چربی، یکی از شایع ترین اثرات ناشی از درمان های ضد اچ آی وی است که در
افراد آلوده دیده می شود.داروهای ضد رترو ویروسی، داروهایی هستند که برای
درمان عفونت اچ آی وی استفاده می شوند. دوزهای مختلف این داروها در طول
دوره بیماری تجویز می شوند. تعداد نوع خاصی از گلبول های سفید سلول های T
تعیین کننده مرحله بیماری، نوع و دوز داروی متناسب با هر مرحله است. طول
چرخه زندگی اچ آی وی کمتر از یک روز و نیم است و چون سیستم همانندسازی این
ویروس خیلی دقیق نیست، در هر چرخه زندگی، جهش های زیادی در ماده ژنتیکی
ویروس ایجاد می شود. بعضی از این جهش ها باعث مقاومت دارویی ویروس Hiv می
شوند. به همین دلیل معمولا درمان، با ترکیبی از داروها صورت می گیرد. ترکیب
چند دارو از طرفی باعث کاهش تعداد ویروس ها می شود و از طرفی دیگر با کاهش
احتمال مقاومت دارویی از پیشرفت بیماری جلوگیری می کند. هیچ داروی خاصی به
تنهایی نمی تواند برای طولانی مدت ویروس Hiv را سرکوب کند.
داروهای ضد رترو ویروسی، داروهایی هستند که برای درمان عفونت اچ آی وی استفاده می شوند
تغذیه در فرد مبتلا به ویروس اچ آی وی
در طول درمان عفونت اچ آی وی تغذیه نقش مهمی
در کاهش اثرات منفی داروها دارد. تغذیه مناسب از راه های مختلفی به سلامت
فرد آلوده کمک می کند. در نتیجه وجود ویروس اچ آی وی در بدن سیستم ایمنی
باید سلول های ایمنی بیشتری بسازد و مواد شیمیایی لازم را برای مبارزه با
ویروس تولید کند. این مواد شیمیایی و سلول ها از مواد غذایی تأمین می شوند و
یک تغذیه مناسب، شرط لازم برای کنترل تعداد ویروس ها است. تخریبی که در
اثر عفونت ویروسی و بیماری ایدز ناشی از عفونت و پاسخ سیستم ایمنی، در بدن
ایجاد می شود باید ترمیم شود.مواد غذایی مواد سازنده را برای ترمیم بدن
فراهم می کنند. تغذیه مناسب در بیماران آلوده به اچ آی وی باعث کاهش اثراتی
از قبیل ضعف عمومی، بی اشتهایی، مشکلات پوستی، کاهش وزن، تخریب اعصاب و افسردگی
می شود. به همین دلیل تغذیه مناسب کلید اصلی تأمین سلامت عمومی فرد آلوده
است. بسیاری از افراد آلوده به اچ آی وی عفونت های دیگری از قبیل هپاتیت
C و B هم دارند. در این افراد بدن با بیش از یک عفونت درگیر است. در این
افراد سلامت کبد بسیار اهمیت دارد و باید از تخریب کبد جلوگیری کرد. سوء
تغذیه افراد آلوده به اچ آی وی از راه های مختلفی در تخریب سریع سیستم
ایمنی و پیشرفت سریع بیماری تأثیر می گذارد.سیستم ایمنی پس از آلودگی و حتی
در زمان مصرف داروهای ضد اچ آی وی با ویروس مقابله می کند و صدمات ناشی از
مصرف دارو و عفونت ویروس را ترمیم می کند. این فرایند بدن را به سمت مصرف
مواد غذایی بیشتر پیش می برد و سطح بسیاری از این مواد در بدن پایین می
آید. علت دیگر سوء تغذیه در افراد آلوده به اچ آی وی، عدم جذب مناسب مواد
غذایی در روده است که معمولا به دنبال عفونت روده و اسهال، پیش می آید. در
بسیاری از افراد اچ آی وی مثبت، مشکلاتی در جذب چربی ها دیده می شود که عدم
جذب ویتامین های A، E، D و K را هم به دنبال دارد.
تغذیه مناسب در بیماران آلوده به اچ آی وی باعث کاهش اثرات دارویی می شود
بسیاری از افراد اچ آی وی مثبت، غذای کامل نمی خورند یا روش سالم غذا خوردن را نمی دانند. این مسأله باعث ضعف عمومی و بی اشتهایی، استفراغ و عفونت های ثانویه در دهان و لوله گوارش می شود. بهترین روش تغذیه برای افراد مبتلا به ویروس ایدز مصرف زیاد انواع مواد غذایی همراه با مقدار زیادی آب و سایر مایعات است.روشی ساده برای تغذیه مناسب استفاده از هرم غذایی است. در سطح اول این هرم نان، غلات و برنج قرار دارند و کربوهیدرات را تأمین می کنند. مصرف ۶ تا ۱۱ وعده کربوهیدرات در روز به بیماران مبتلا به ایدز توصیه می شود. در سطح دوم هرم،گروه میوه و سبزیجات، قرار دارد. مصرف ۲ تا ۴ وعده میوه و سبزی در روز بسیار مفید است. مصرف سبزیجات فیبر مورد نیاز سیستم ایمنی را تأمین می کند. سطح سوم هرم غذایی شامل انواع گوشت قرمز، گوشت پرندگان، ماهی، تخم مرغ و لبنیات است. مصرف ۲ تا ۳ وعده از این مواد، برای تأمین پروتئین لازم است.در سطح چهارم هرم غذایی انواع مواد غذایی چرب و شیرینی قرار دارند. بهتر است این دسته از غذاها کمتر مصرف شوند. تحقیقات نشان می دهند که مصرف زیاد چربی، سرکوب کننده سیستم ایمنی است و در بیماران آلوده به اچ آی وی باعث اسهال می شود و احتمال بروز سیروز کبدی را در افراد آلوده به هپاتیت C افزایش می دهد. به افرادی که در اثر مصرف داروهای ضد اچ آی وی چربی خون بالا دارند، مصرف غذایی چرب توصیه نمی شود. این افراد باید میزان مصرف شیرینی را هم محدود کنند. کمبود مواد غذایی مختلفی در افراد آلوده به اچ آی وی حتی در مراحل اولیه بیماری مشاهده می شود.کمبود عناصر روی، سلنیوم، مس، ویتامین های۶ ـ B و ۱۲ ـ B که همگی در عملکرد بهتر سیستم ایمنی نقش دارند، در افراد اچ آی وی مثبت، حتی قبل از ابتلا به ایدز دیده می شود. محققان کمبود این مواد را در مراحل اولیه آلودگی به ویروس اچ آی وی، مؤثر در پیشرفت سریع بیماری می دانند و به نظر می رسد، ویتامین های ۶ ـ B و ۱۲ ـ B و عنصر روی در افزایش سلول های T نقش دارند.کمبود گلوتاتیون یک آنتی اکسیدان قوی و ویتامین C و E هم در افراد مبتلا به ایدز گزارش شده است.در اثر پاسخ بدن به عفونت، رادیکال های آزاد تولید می شوند که ویروس ها را از بین می برند.این رادیکال ها باید با عملکرد آنتی اکسیدان ها از بین بروند. در صورت کمبود آنتی اکسیدان ها در بدن، حالتی پیش می آید که باعث تخریب بافت های بدن می شود. این حالت در آلودگی به اچ آی وی و هپاتیت بسیار شایع است و با مصرف کافی این مواد می توان از بروز چنین حالتی جلوگیری کرد. با رعایت نکات بهداشتی و تغذیه مناسب همراه با درمان به موقع، افراد آلوده به اچ آی وی می توانند زندگی راحت تری داشته باشند و همچنان سلامت عمومی خود را حفظ کنند و آلوده شدن به اچ آی وی الزاما باعث بیماری ایدز نمی شود!
منبع :
روزنامه همشهری
vista.ir
مطالب مرتبط :