سماق،خواص سماق,سماق مکیدن,سماق و لاغری,سماق چیست,سماق به انگلیسی,سماق در بارداری,
خواص سماق قرمز,فواید سماق,خواص سماق قرمز,فواید و مضرات سماق,آش سماق
سماق ادویه معروفی است که معمولا زمان طرف کباب از آن استفاده می شود.
این گیاه اغلب در مناطق مدیترانه، جنوب ایتالیا، آسیای شرقی به ویژه در ایران دیده می شود. انواع متنوعی دارد که برخی از آنها جنبه ی تزیینی داشته و اگر حواسمان
نباشد می تواند موجب مسمومیت و خارش گردد.
در برخی از کشورها از سماق نوشیدنی تهیه می کنند که جهت تسکین درد معده و اختلالات هضمی موثر می باشد.
خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکولهای پروتئینهای حیاتی بدن باعث شده تا این گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت ، مفید تشخیص داده شود.
سماق گیاه درختچه ای است به ارتفاع 4-3 متر که شاخه های جوان و دمبرگهای آن را موهای ریز پوشانده است.
برگ سماق شانهای است و روی برگ سبز مات و زیر برگ روشنتر و در پائیز برگها سرخ و یا حنایی میگردد.
گلهای آن خوشهای متراکم و حنایی رنگ است و در حدود 10 سانتی متر طول دارد.
خواص دارویی سماق :
خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکولهای پروتئینهای حیاتی بدن تا میزان ۸۰/۸% باعث شده تا این گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت ، مفید باشد.
درمان رماتیسم، نقرس و خاصیت ضد میکروبی این گیاه نیز به اثبات رسیده است. سماق برای دندان درد مفید است و اشتها را تحریک مینماید.
لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری میکند. بهدلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده میباشد. خوردن سماق تازه ایجاد مسمومیت میگردد.
سماق از نظر طبیعت سرد و خشک است، قابض و مقوی معده است، از اسهال صفراوی و مزمن و اسهال خونی و آمدن خلط خونی از سینه جلوگیری میکند و خونریزی
را بند می آورد. مالیدن سماق به دندان برای تقویت و استحکام لثه ها مفید است و مضمضه خیس کرده سماق در آب نیز برای زخم دهان و تقویت لثه ها مفید است.
میوه سماق نباید تازه مصرف شود زیرا ایجاد مسمومیت میکند و همیشه باید خشک آن سائیده و مصرف شود.
پس هیچ گاه از میوه تازه سماق استفاده نکنید.