رابطه مصرف قهوه سبز و فشار خون بالا یا پایین چیست؟
قهوه سبز و فشار خون،رابطه قهوه سبز و فشار خون،قهوه سبز و فشار خون بالا،قهوه سبز و فشار خون پایین،مصرف قهوه سبز و فشار خون،رابطه مصرف قهوه سبز و فشار خون،فواید مصرف قهوه سبز و فشار خون،رابطه مصرف قهوه سبز و فشار خون پایین،مضرات مصرف قهوه سبز و فشار خون،تاثیر قهوه سبز بر فشار خون
قهوه سبز و فشار خون
قهوه سبز فواید فراوانی برای سلامتی دارد و در زمینه کنترل بسیاری از بیماریها کارآمد است.
شاید شما هم اسم قهوه سبز را این روزها زیاد شنیده باشید، قهوهای که ادعا میشود اثرات بینظیری برای کاهش وزن دارد.
جالب است بدانید در رابطه با اثر قهوه سبز و ماده موثر موجود در آن که با نام کلروژنیک اسید شناخته میشود، بر بسیاری از بیماریها مطالعات متعدد صورت گرفته است و
قهوه سبز به عنوان پیشگیری کننده از ابتلا به بیماریهایی چون بیماریهای کبدی، سنگ کیسه صفرا، سیروز کبدی، سرطان کبد، دیابت، مقاومت به انسولین، فشار خون و …. معرفی شده است.
اما در رابطه با اثر آن بر لاغری اتفاق نظر وجود ندارد.
همچنین به علت اینکه قهوه سبز دارای مقادیر کمتری کافئین به نسبت قهوه معمولی میباشد، با مصرف قهوه سبز کمتر به عوارض ناشی از کافئین دچار خواهید شد.
قهوه سبز در حقیقت همان قهوه معمولی خودمان است که هنوز نرسیده است و رنگ سبز آن به علت کال بودن و نرسیده بودن آن است.
قهوه سبز به نسبت قهوه معمولی از کافئین کمتری تشکیل شده است و در حدود ۲۰ درصد قهوه معمولی کافئین دارد؛
درنتیجه بسیاری از عوارض ناشی از کافئین در آن کمتر میباشد و در عوض دارای مقادیر فراوانی کلروژنیک اسید میباشد.
رابطه مصرف قهوه سبز و فشار خون
کلروژنیک اسید نوعی کافئیک اسید است که در قهوه معمولی و قهوه سبز یافت میشود.
۸۰۰-۵۰۰ میلیگرم کلروژنیک اسید در هر لیتر قهوه معمولی یافت میشود و میزان کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز به مراتب بیشتر از این مقدار است.
کلروژنیک اسید همچنین در میوههایی چون: سیب، گلابی، بادمجان، گوجه فرنگی،بلوبری، توت فرنگی، سیب زمینی و گیاه بامبو یافت میشود. کلروژنیک اسید به
عنوان یک آنتی اکسیدان در سیستم عصبی فعالیت میکند و عوامل ایجاد کننده التهاب در سیستم عصبی را سرکوب مینماید و به عنوان یک ملین در افراد مبتلا به یبوست کاربرد دارد.
کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز اثرات ضددیابتی بیشتری به نسبت کافئین دارد. این ماده جذب گلوکز غذا توسط رودهها را کاهش میدهد و
نیز جذب گلوکز موجود در خون توسط ماهیچهها را افزایش میدهد. هر دوی این عوامل باعث کاهش گلوکز موجود در خون میشود و در نتیجه قند خون کاهش مییابد
قهوه سبز و فشار خون بالا
همانگونه که گفتیم قهوه معمولی از کافئین بیشتری و قهوه سبز از کلروژنیک اسید بیشتری تشکیل شده است.
کافئین اثر افزایش دهنده فشارخون دارد و با مصرف قهوه معمولی انرژی در دسترس بدن افزایش مییابد. در نتیجه فشارخون، ضربان قلب و فعالیت سیتسم قلبی عروقی شما افزایش مییابد.
اما کلروژنیک اسید باعث کاهش فشار خون میشود.
در نتیجه قهوه سبز به دلیل دارا بودن کلروژنیک اسید بالاتر و کافئین کمتر اثرات ضد فشار خون دارد.
تاثیر مصرف قهوه سبز و فشار خون
تاثیرات قهوه و کافئین بر فشار خون و بیماری قلبی در افرادی که فشار خون بالا دارند به طور قطعی مشخص نشده است.
در مطالعه ای که اخیرا در مجله تغذیه بالینی آمریکا چاپ شده است تاثیرات کوتاه مدت و یا بلند مدت مصرف قهوه و کافئین را بر فشار خون بررسی شده و
ارتباط بین مصرف قهوه با احتمال بروز بیماری قلبی را در افرادی که فشار خون بالا دارند نیز ارزیابی گردید.
داده های این بررسی از آزمایشات کنترل شده ای که تاثیر کافئین و قهوه را بر روی فشار خون بررسی کرده و
از مطالعات کوهورت انجام شده بر روی ارتباط بین مصرف قهوه و بیماری قلبی، گردآوری شده است.
در پنج بررسی انجام شده مشخص شد وجود 200-300 میلی گرم کافئین در خون، باعث افزایش حدود 1/8 میلی متر جیوه فشار سیستولیک قلب و
حدود 7/5 میلی متر جیوه فشار دیاستولیک قلب می شود. این افزایش فشار خون در یک ساعت بعد از مصرف کافئین دیده شد و کمتر از سه ساعت نیز طول کشید.
در سه مطالعه ای که بر روی اثرات طولانی مدت (دو هفته ای) قهوه انجام شده بود، در مقایسه با رژیمهای بدون کافئین و نیز رژیم هایی با قهوه ی بدون کافئین، افزایش فشار خون دیده نشده بود.
در مرحله ی آخر، در هفت مطالعه ی کوهورت انجام شده هیچ شواهدی مبنی بر وجود ارتباط بین مصرف دائمی قهوه و افزایش خطر بیماری قلبی یافت نشد.
در افرادی که فشار خون بالا دارند، مصرف کافئین باعث افزایش ناگهانی فشار خون کوتاه مدت ( به مدت سه ساعت) می شود.
با این وجود، شواهد موجود ارتباطی را بین مصرف طولانی مدت قهوه و افزایش فشار خون و
یا بین مصرف دائمی قهوه و افزایش خطر بیماری های قلبی در افرادی که سابقه ی فشار خون بالا دارند، نشان نمی دهد.
همانطور که مشخص شد قهوه ممکن است فشار خون افراد را افزایش بدهد اما در طولانی مدت تاثیر منفی بر روی فشار خون و نیز بیماری های قلبی ندارد؛
لذا نمی توان افراد را از مصرف این گونه نوشیدنی ها منع کرد، حتی افرادیکه فشار خون بالا دارند. اما در مصرف قهوه نیز همانند هر نوع ماده خوراکی دیگر باید رعایت تعادل انجام شود و
در فشار خون بدخیم و یا حاد باید مشورت با متخصص تغذیه صورت گیرد.