آشنایی با فواید و خاصیت میوه زالزالک و خواص آرامش بخش دمنوش زالزالک
خاصیت میوه زالزالک ،خواص میوه زالزالک،خاصیت میوه ی زالزالک،خواص و مضرات میوه زالزالک،خواص میوه ی زالزالک،خواص دارویی میوه زالزالک،خواص میوه درخت زالزالک
در این مطلب از سایت جسارت به خاصیت میوه زالزالک می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خاصیت میوه زالزالک
خواص زالزالک (Hawthorn) بسیار گسترده بوده، تنظیم فشار خون، تقویت قلب، رفع نگرانی، بیخوابی و سرگیجه از مهمترین خواص زالزالک میباشد.
زالزالک میوهای پاییزی است که این روزها در بازار میوهفروشان بسیار به چشم میخورد.
این میوه اگرچه جثهای کوچک دارد ولی بسیار پرفایده و مغذی است و به رنگهای زرد و نارنجی در اکثر نواحی معتدل میروید.
رسیده این میوه شیرین، گوشتی و دارای هستههای زردرنگ فراوان است که اگر با احتیاط مصرف نشود هستههای آن میتواند
قاتل دندانهای شما باشد. این میوه علاوه بر ویتامینهایA ،B،C و جوهر مازو یعنی تانن دارای کلسیم و مختصری ترشی و
پکتین است که برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه میشود. مهمترین اثر زالزالک روی قلب،
تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان شدید آن جلوگیری میکند.
زالزالک یا کویج از گیاهانی دارویی بوده و در ارتفاعات بالای 2500 متر رشد میکند. زالزالک در سراسر اروپا، آفریقای شمالی و
بریتانیا به وفور یافت میشود، در ایران هم در نواحی دامنههای جنوبی البرز، گیلان، مازندران، گرگان، آذربایجان، بروجرد، کهکیلویه و بویراحمد،
اراک و لرستان میروید. این میوه اگرچه اندازهای کوچک دارد ولی بسیار پرفایده و مغذی است و به رنگهای زرد و نارنجی دیده میشود.
خاصیت زالزالک
میوه زالزالک سرشار از ویتامینهای A، B، C بوده و دارای کلسیم نیز هست. فواید دارویی زالزالک بسیار گسترده بوده،
مهمترین خواص زالزالک روی قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان شدید آن جلوگیری میکند.
تحقیقات نشان داده، مصرف زالزالک در درمان برخی بیماریها، از سرطان گرفته تا چاقی اثر مثبت دارد و این تاثیر به دلیل خواص ضد التهابی ماده آنتوسیانین موجود
در آن است. قسمتهای مورد استفاده این گیاه غیر از میوه، هسته، گل و برگ آن است که در طب سنتی کاربرد دارد.
این میوه به علت غنی بودن از اسید تارتاریک و اسید مالیک نیز در مواقع کمخونی و سل اثر نیکویی دارد.
زالزالک به دلیل آن که دارای مقدار زیادی تانن است بسیار قابض بوده و میتوان آن را جهت درمان اسهالهای خونی به کار برد.
البته نوع کوهی آن قابضتر از سنجد است و از خونریزی معده نیز جلوگیری میکند. بد نیست بدانید در شمال ایران
گونههای وحشی زالزالک به شکل خودرو در جنگلها میروید که به آن «ولیک» گویند. رنگ زرد و صورتی این میوه در بدن تبدیل به
ویتامینA میشود و بسیار اشتها را زیاد میکند. البته این میوه را وقتی که کاملا رسیده و رنگ انداخته مصرف کنید تا
دچار ناراحتیهای گوارشی ناشی از خام بودن میوه نشوید.
نارسی این میوه نیز فوایدی دارد و میتواند التهاب معده و صفرا را برطرف کند. خشکشده این میوه نیز بسیار در مقاصد طبی استفاده میشود.
زالزالک اگر به خوبی خشک شود تنها مقداری از ویتامینC خود را از دست میدهد ولی دیگر ترکیبات شیمیایی خود را حفظ میکند.
لذا برای نگهداری زالزالک خشک باید آن را در محلی که هوایش دائما عوض میشود نگه داشت.
بیشتر بخوانید :
انگور در قرآن
خواص سرکه بالزامیک چیست
طرز تهیه سرکه
طبع جوز هندی
میوه تازه زالزالک اثرات نیکوتری دارد و میتواند به ازدیاد شیر مادران شیرده و افزایش کیفیت آن بیفزاید. یکی از مواد مفید موجود در
زالزالک فلاونوییدهایی میباشند که نسبت به رنگ میوه شدت اثرات آنتیاکسیدانی آنها تغییر میکند. میوههای قرمزرنگ دارای اثر قوی،
صورتی اثری ضعیف و زرد اثر ضعیفتری دارند. علاوه بر میوه زالزالک از گل آن نیز برای درمان استفاده میشود. گل زالزالک برای درمان تشنج مفید بوده و
حرکات نامنظم قلب را تنظیم میکند. لذا دمکرده آن برای درمان بیماریهای مزمن قلب استفاده میشود.
خاصیت میوه زالزالک
طبیعت این گیاه سرد و خشک است. برخی خواص دارویی آن عبارتند از:
مصرف زالزالک برای بیمارن دیابتی مفید است، مصرف خوراکی زالزالک در دیابت قندی باعث کاهش گلوکز و کلسترول میشود.
میوه زالزالک محرک، قابض، ملایم، مقوی معده و باز کننده گرفتگیها است. همچنین برای تنظیم عمل روده مفید است.
این میوه، ضد خونریزی، تب بر و ضد تشنج است.
هسته زالزالک، اسهال را برطرف و از احتلام شبانه جلوگیری میکند.
از خواص زالزالک، تنظیم فشار خون، تقویت قلب، ورم آئورت و رفع نگرانی، بی خوابی و سرگیجه است، به
این منظور هر روز 40 گرم از گل زالزالک را در یک لیتر آب جوش دم کرده و بنوشید.
گل زالزالک، داروی مفیدی برای دوران یائسگی به شمار میرود و ضد اسپاسم است.
دمکرده این گیاه دارویی از لختگی خون، بروز تشنج و چاقی جلوگیری میکند.
غرغره آب جوشانده گل زالزالک، تورم و جراحات مخاط دهان و گلو را برطرف میکند، هچنین جوشانده برگ این گیاه، برفک دهان را بهبود، درد گلو و آنژین را درمان میکند.
بهبود و معالجه سالک از دیگر خواص گیاه زالزالک بوده، بدین منظور،200 گرم از برگ این گیاه را در یک لیتر آب بسیار بجوشانید تا
آب آن کم بشود و پس از ته نشین شدن، آن را هر روز بر پوست بمالید.
مصرف میوه زالزالک، کمبود ویتامین ث بدن را تأمین میکند.
جهت رفع سوءهاضمه و اسهال، توصیه شده است آن را سوزانده و مصرف نمایید.
زالزالک به دلیل آن که دارای مقدار زیادی تانن است، بسیار قابض بوده و میتوان آن را جهت درمان اسهالهای خونی به کار برد.
ویتامین B و C موجود در زالزالک هنگام استفاده باعث کاهش چربی و کلسترول خون میشود.
زالزالک رسیده برخلاف جثه ریزش از مقدار قند بالایی برخوردار است. به گونهای که در 100 گرم آن 70 کالری انرژی نهفته است.
لذا افراد دچار اضافه وزن و بیماران قندی باید در مصرف آن محتاط باشند.
خاصیت میوه زالزالک
* این دم نوش زالزالک خوش عطر، کمترین خطر را برای مصرف کنندگان دارد و برای افرادی که از افزایش فشارخون رنج می برند، مفید است.
* مصرف منظم چای زالزالک برای افرادی که از بیماری های قلبی رنج می برند نیز مفید است و به بهبود خون رسانی به قلب کمک می کند.
* پژوهش ها بیانگر این است که چای زالزالک تقویت کننده مؤثری برای قلب است، از همین رو به بهبود
بی نظمی های ضربان قلب و بسیاری از اختلالات مربوط به آن کمک می کند.
* تقویت عضلات عروق، کاهش احتمال تشکیل لخته و پیشگیری از سکته قلبی از دیگر
خواص این میوه است که به دم کرده زالزالک نسبت داده می شود.
*مصرف روزانه یک فنجان چای زالزالک بدن را در برابر تنش های روحی مقاوم کرده و به کنترل دلواپسی ها کمک می کند.
* چای زالزالک در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش نیز مؤثر است و علاوه بر تنظیم میزان کلسترول خون،
به کاهش علائم بیماری اسهال کمک می کند؛ در واقع میوه زالزالک بسیار قابض است.
* آنتی اکسیدان های فراوان موجود در چای زالزالک، بدن را در برابر رادیکال های آزاد مقاوم کرده و احتمال آسیب در برابر
سموم محیطی از جمله دود سیگار، آلودگی هوا، اشعه ماوراءبنفش خورشید و دیگر اشعه های مضر کاهش می دهد.
استفاده از زالزالک همزمان با مصرف داروهای قلبی، فشارخون و گوارشی باعث تشدید بیماری میشود.
همچنین مصرف زیاد این گیاه باعث بروز عوارضی مانند سرگیجه، سردرد، تهوع، خواب آلودگی و تپش قلب در افراد میشود.
مصرف زالزالک در دوران بارداری و شیردهی بایستی با احتیاط همراه باشد و
استفاده از هسته این میوه به دلیل سمی بودن و بروز آسیب جدی به بدن، بایستی زیر نظر پزشک باشد.
از مهمترین خواص زالزالک، کمک به کاهش وزن و لاغری است، مصرف این میوه، در فرایند سوزاندن چربیها موثر بوده و کالری اضافی تحمیل شده بر بدن را از بین میبرد.خوردن چای زالزالک آرام بخش است؛ بنابراین افرادی که دچار مشکلات بیخوابی و انقباضات مکرر عضلانی میشوند، میتوانند از آن استفاد کنند.مصرف میوه نارس و کال زالزالک، در بهبود و رفع التهاب معده و صفرا موثر است.
خاصیت میوه زالزالک
بیشتر بخوانید :