ریشه بهمن
ریشه بهمن سرخ ,ریشه بهمن سفید,ریشه بهمن,ریشه بهمن چیست,ریشه بهمن پیچ,ریشه کلمه بهمن,ریشه اسم بهمن,خواص ریشه بهمن,ریشه واژه بهمن,ریشه گیاه بهمن,ریشه نام بهمن
توضیحاتی در مورد ریشه بهمن
بهمن، ریشه گیاهی است علفی و خودرو که در نواحی کوهستانی میروید. این ریشه قدری شبیه است به زردک و کمی از آن سخت تر و هموارتر و غیرصاف و معطر میباشد. اندازه این گیاه معمولا حدود چهل تا پنجاه سانتیمتر می باشد و برگهای آن شبیه است به برگ آلوبخارا و خاردار است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد ریشه بهمن صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
آشنایی با ریشه بهمن
قسمت زیر زمینی یعنی ریشه این گیاه مصرف درمانی دارد و این ریشه خود دو نوع است یکی سفید و دیگری سرخ رنگ و هر دو خواص مشابه دارند با این تفاوت که نوع سرخرنگ آن قوی تر است. ریشه این گیاه معمولاً در ماه تیر قابل استفاده می گردد.
طبع ریشه بهمن
طبیعت این دارو (بهمن) گرم و خشک بوده داروئی است مقوی قوای تناسلی و مقوی قلب و برای افرادیکه به ضعف قلب مبتلا هستند مفید می باشد ضمناً از بین برنده نفخ و ذوب کننده اخلاط بلغمی بوده و برای خفقان و سنگ کلیه و سنگهای مجاری ادراری و یرقان ویروسی بسیار مفید است. روی هم رفته برای افرادیکه مزاج های سرد و مرطوب دارند بسیار سودمند می باشد. اگر این دارو را پودر کرده با عسل و مختصری نمک طعام مخلوط نموده و بر چهره ضماد نمایند جریان خون را در مویرگ های پوست صورت زیاد کرده و رنگ چهره را نیکو می کند.
ریشه بهمن و ترشحات زیاد رحم
به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام، زنهایی که در رحمشان ترشحات زیادتر از حالت طبیعی دارند چنانچه این دارو را جوشانده با مقداری زعفران مخلوط و در رحم تنقیه نمایید رطوبات زیادی را از بین برده و رحم را معطر می سازد. می توان این عمل را با پودر خشک شده آن نیز انجام داد. افرادیکه قصد فربه شدن دارند اگر این دارو را بجوشانند و آب صاف شده دارو را با مقداری شکر چند روز ناشتا میل کنند و همراه صبحانه نیز مقداری بادام شیرین بخورند چاق و فربه خواهند شد. مقدار خوراک از پودر این دارو ده گرم ولی اگر بصورت جوشانده مصرف شود تا بیست گرم می توان مصرف نمود.
خواص دارویی ریشه بهمن
ازخواص دارویی ریشه گیاه بهمن چه میدانید؟ ضمناً از بین برنده نفخ و ذوب کننده اخلاط بلغمی بوده و برای خفقان و سنگ کلیه و سنگهای مجاری ادراری و یرقان ویروسی بسیار مفید است. روی هم رفته برای افرادیکه مزاج های سرد و مرطوب دارند بسیار سودمند می باشد. اگر این دارو را پودر کرده با عسل و مختصری نمک طعام مخلوط نموده و بر چهره ضماد نمایند جریان خون را در مویرگ های پوست صورت زیاد کرده و رنگ چهره را نیکو می کند. زنهایی که در رحمشان ترشحات زیادتر از حالت طبیعی دارند چنانچه این دارو را جوشانده با مقداری زعفران مخلوط و در رحم تنقیه نمایید رطوبات زیادی را از بین برده و رحم را معطر می سازد. می توان این عمل را با پودر خشک شده آن نیز انجام داد. افرادیکه قصد فربه شدن دارند اگر این دارو را بجوشانند و آب صاف شده دارو را با مقداری شکر چند روز ناشتا میل کنند و همراه صبحانه نیز مقداری بادام شیرین بخورند چاق و فربه خواهند شد. مقدار خوراک از پودر این دارو ده گرم ولی اگر بصورت جوشانده مصرف شود تا بیست گرم می توان مصرف نمود.
گیاه ریشه بهمن
بهمن سرخ ریشه ی گیاهى است که به فرانسوى گیاه را neheB و neB و ریشهء آن را neheb ed nicaR نامند و بهانگلیسى آن را از انواع yruatneC مىشناسند.گیاهى است از خانوادهء eatisopmoC نام علمى آن .L neheb aeruatneC است و مترادفهاى آن .wuaR ed mubla neheB و .maL atala aeruatneC و .lhaV atuca.C مىباشد.
مشخصات ریشه بهمن قرمز
گیاهى است دو ساله به رنگ سبز پریده.ساقهء آن افراشته،قسمت بالاى ساقهبا شاخههاى زیاد چترى است و بلندى گیاه ۴٠ - ٣٠ سانتىمتر مىباشد.برگهاى آن بابریدگى پهن کمى زبر با رگبرگهاى برجستهاى است.سطح برگ پوشیده از تار سفتخار مانند مىباشد.گلهاى آن زرد با دم گل نسبتا دراز پوشیده از برگچههایى که مجموعا به صورت مخروطى درآمده که در رأس آن یک دستهء گل قرار دارد.ریشهءآن که در طب سنتى مستعمل است،نسبتا ضخیم عمودى شبیه هویج و کوچکتر ولىسخت و ناهموار و ناصاف است و دو نوع دارد یکى به رنگ زرد روشن یا سفید ودیگرى سرخرنگ است و طعم آن کمى شیرین مىباشد. این گیاه از گیاهان بومى ایراناست.در ایران در غرب در کردستان،اشترانکوه،کرمانشاه،همدان و نواحى مرزىغرب و در گوتوند و همچنین در اطراف تهران،رى،رنه دماوند و در مشرق درخراسان و در جنوب در فارس در چرمکان و کنار تخت دیده مىشود. در بعضى کتب آمده است که چون ریشهء این گیاه را در ماه بهمن از خاک خارجکرده و به بازار عرضه مىنمایند آن را بهمن گویند ولى به هر حال باید توجه نمود کهفرانسوىها براى آن نامى در این ردیف دارند.
ترکیبات شیمیایی ریشه بهمن
از نظر ترکیبات شیمیایى در ریشهء گیاه وجود یک مادهء متبلور تلخ به نام لاکتونبهنین تأیید شده است .
مصرف ریشه بهمن در هند
در هند از ریشهء بهمن براى تقویت نیروى جنسى،براى معالجهء یرقان وناراحتىهاى سنگ در بدن تجویز مىشود. ریشهء بهمن از نظر طبیعت طبق نظر حکماى طب سنتى گرم و خشک است و بهمنسرخ گرمتر است و از بهمن سفید از خواص بیشترى دارد.و عدهاى از حکما هر دوبهمن را گرم و تر مىدانند.از نظر خواص معتقدند که براى تقویت نیروى جنسى وازدیاد اسپرم بسیار نافع است و بدن را فربه مىکند.بازکنندهء انسداد مجارى عروق وبرطرفکنندهء نفخ و گاز است.براى سردمزاجان داروى خوبى است و براى خفقان،یرقان،خرد کردن سنگ کلیه و مثانه بخصوص اگر با ادویهء مناسب خورده شود،بسیارمفید است.بهمن سرخ براى تقویت نیروى جنسى و انعاظ قوىتر از بهمن سفید است.
ریشه بهمن و ضعف قلب
مقوی قوای تناسلی و مقوی قلب و برای افرادیکه به ضعف قلب مبتلا هستند مفید می باشد ضمناً از بین برنده نفخ و ذوب کننده اخلاط بلغمی بوده و برای خفقان و سنگ کلیه و سنگهای مجاری ادراری و یرقان ویروسی بسیار مفید است.
ریشه بهمن و عسل
برای افرادیکه مزاج های سرد و مرطوب دارند بسیار سودمند می باشد. اگر این دارو را پودر کرده با عسل و مختصری نمک طعام مخلوط نموده و بر چهره ضماد نمایند جریان خون را در مویرگ های پوست صورت زیاد کرده و رنگ چهره را نیکو می کند. زنهایی که در رحمشان ترشحات زیادتر از حالت طبیعی دارند چنانچه این دارو را جوشانده با مقداری زعفران مخلوط و در رحم تنقیه نمایید رطوبات زیادی را از بین برده و رحم را معطر می سازد.
ریشه بهمن براى فربه کردن بدن
اگر آن را در آب بپزند به طورى که خوب پخته شود،مانند حلیم شود و آب آن را باشکر ناشتا بخورند براى فربه کردن بدن بسیار مفید است،خصوصا اگر با بادام و نخود پخته و خورده شود.ضماد آن با نمک تلخ و عسل براى درخشان کردن رنگ چهرهءزنان داروى بسیار نافعى است.اگر بهمن سفید با زعفران مخلوط و از آن شیافى تهیهکرده و در مهبل گذارده شود براى پاک کردن و خوشبویى رحم مفید است.چونبهمنها هر دو براى قسمت سفلاى بدن مضّر است توصیه مىشود که با انیسون و کتیراو عناب خورده شود.
ریشه بهمن و زردک
بهمن، ریشه گیاهی است علفی و خودرو که در نواحی کوهستانی میروید. این ریشه قدری شبیه است به زردک و کمی از آن سخت تر و هموارتر و غیرصاف و معطر میباشد. اندازه این گیاه معمولا حدود چهل تا پنجاه سانتیمتر می باشد و برگهای آن شبیه است به برگ آلوبخارا و خاردار است.
آشنایی با زردک
هویج یا گَزَر (زردک) گیاهی خوراکی و دوساله از خانواده چتریان است . هویج معمولاً به رنگ نارنجی یا سفید، یا مخلوطی از قرمز و سفید است و تازهٔ آن بافتی خشک و ترد دارد. هویج یک سبزی ریشهدار یا غده ای خوراکی است که میتوان آن را خام یا خردشده یا رندهشده در سالاد خورد و بیشتر در پخت سوپها و خورشها کاربرد دارد. بتاکاروتن، دوپاری از ویتامین آ، در هویج به فراوانی یافت میشود و رنگ نارنجی خاصّ این سبزی نیز به همین خاطر است. بهعلاوه هویج منبعی غنی از فیبر خوراکی، آنتیاکسیدانها و موادّ معدنی بهشمار میرود. همانگونه که در تصویر دیده میشود، هویج میتواند بهطور مصنوعی در رنگهای گوناگونی به عمل بیاید. هویج گیاهی دو ساله است.در سال اول، رزت برگهایش مقدار زیادی شکر تولید میکنند،که در ریشه عمودی آن ذخیره میشود تا برای گل دادن گیاه در سال دوم انرژی لازم را فراهم کند. جوانهها کمی بعد از رویش بلافاصله پس از جوانه زدن، نهال هویج نشان می دهد که تمایز مشخصی بین ریشه عمودی و ساقه نشان میدهد: ساقه ضخیم تر و فاقد ریشه های جانبی است. و در بخش بالایی انتهای ساقه لپهها قرار دارند. اولین برگ واقعی در حدود ۱۰ الی ۱۵ روز پس از جوانه زدن ظاهر می شود. مقدار مواد مغذی در ۱۰۰ گرم هویج انرژی ۴۳ کالری، پروتئین ۱ گرم، کربوهیدرات ۱۰ گرم، فیبر ۳ گرم، چربی ۰ گرم، کلسترول ۰ گرم، سدیم ۳۵ میلیگرم، کلسیم ۲۷ میلیگرم، آهن ۱ میلیگرم، ویتامین ث ۹ میلیگرم، ویتامین آ ۲۸۱۲۹ واحد بینالمللی
زردک یا هویج ایرانی
مریم عباسی درباره خواص زردک اظهار کرد: زردک یا هویج ایرانی، از اعضای خانواده هویج است اما بومی ایران بوده و اکثراً در حوالی شهرهای قم و کاشان کشت میشود, زردک علاوه بر خواص هویج فرنگی، خواصی دارد که در کتب پزشکی ایرانی بر آن تأکید شده است. وی افزود: زردک مقوی و تونیک فوقالعادهای است و به بیماران دچار ضعف عمومی بدن توصیه میشود که روزی یک لیوان از آب آن مصرف کنند همچنین زردک تقویتکننده معده و تقویتکننده کبد دارای مزاج سرد است (سردی کبد میتواند به کبد چرب منجر شود). این دستیار تخصصی طب ایرانی بیان داشت: مربای زردک با عسل و نیز حلوای آن باعث افزایش میل جنسی و نیز توانایی جنسی در زنان و مردان است؛ افزایش دهنده مقدار ادرار (دیورتیک) که از این طریق در برخی مراحل درمان سنگ کلیه و مثانه میتواند مفید باشد. عباسی تصریح کرد: زردک برای درمان سرفه مزمن, سینهپهلو و وجود خلط سینه و درد آن مفید است؛ البته باید دانست که هضم زردک خام برای معده سخت است و بهتر است پخته آن استفاده شود بهخصوص در کسانی که معده ضعیفی دارند. وی خاطرنشان کرد: زردک یک دوای غذایی است یعنی خاصیت دارویی آن بیش از خاصیت غذایی آن است بنابراین برای استفاده بیش از مقادیر معمول (مثلاً بیش از یک لیوان آب آن در روز) یا برای استفاده در موارد درمانی مانند سنگ کلیه یا کبد سرد و مشکلات ریوی، حتماً مشورت با طبیب متخصص طب ایرانی لازم است.طرز تهیه مربای زردک: زردک را خرد کنید، و کاملا بجوشانید و بعد عسل را به آن اضافه کنید و بجوشانید تا به قوام برسد. به اندازه هر 500 گرم از آن ادویه زیر را بکوبید و به آن اضافه کنید. قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه، از هر کدام از این ادویه ها مقدار 2/5 گرم تهیه کنید. از این مربا برای تصفیه و باز کردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم و تقویت قوای جنسی استفاده می کنند.فواید و خواص زردک بسیار فراوان است و ما در ادامه به شرح این موارد پرداخته ایم: در خواص درمانی زردک آمده است که توانایی باز کردن انسداد های کبدی را دارد. برای تقویت معده استفاده می شود. آسان کننده عمل دفع و ملین است. باعث افزایش میل جنسی در زن و مرد می شود و نعوظ آور است و منی را زیاد می کند.برای دفع سنگ کلیه از خواص زردک استفاده می شود. بتاکاروتن موجود در زردک به ویتامین A تبدیل می شود و برای سلامت پوست بسیار مفید است. مصرف زردک سبب پیشگیری از ابتلا به زخم معده و بیماری های گوارشی می باشد. زردک بزاق دهان را افزایش می دهد و مواد معدنی اساسی و آنزیم ها و ویتامین هایی که موچب هضم بهتر غذا می شود را برای بدن فراهم می کند.