علت و دلایل و درمان خانگی درد ران پا در قاعدگی و بارداری چیست در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا
همانطور که میدانید درد ران پا از آن دردهایی است که همه ما کم و بیش تجربه آن را داشته ایم و می تواند خفیف و یا شدید ، دائمی و یا لحظه ای باشد . در برخی از مواقع ممکن است این درد از ران پا به کشاله ران ، بالای پا ، زانو و حتی باسن گسترش یابد و یا ممکن است از این نقاط به ران پا منتقل شده باشد . این درد می تواند باعث سفتی در عضلات ران پا شده و فعالیت های روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهد .
شایعترین علت درد کشاله ران در بارداری کشیدگی عضلانی هست. کشیدگی های عضلات ناحیه کشاله ران معمولا بدنبال فعالیت های شدید بدنی و فعالیت های ورزشی ایجاد میشوند. برای درمان پا درد از قسمت کشیدگی ها با مدتی استراحت و کاهش فعالیت ها بهبود می یابند.
با بروز آرتروز می باشد. زمانیکه غضروف های ران فرسوده می شوند استخوان های ران برخلاف حفره داخل ران کشیده می شوند.خردشدن استخوان ها و غضروف ها با فعالیت های طبیعی انجام می شود.درد در کشاله ران و قسمت جلو ران یکی از علت های رایج آرتروز ران می باشد مخصوصا در هنگام فعالیت هایی همچون پیاده روی و فعالیت هایی که نیاز به پیچاندن ران داریم مثل پوشیدن جوراب ها و سوار و پیاده شدن از ماشین.علت این درد کشیده شدن استخوان ها برخلاف یکدیگر است .
زمانیکه ماهیچه ها خسته می شوند شوکی که ناشی از ضربه های که بر اثر فعالیت هایی چون پریدن یا دیگر فعالیت های میباشد را دریافت نمی کند و نیرو به استخوان ها وارد می شود و باعث ایجاد شکستگی های خفیف می شود و این شکستگی های باعث درد کشاله ران خواهد شد.
التهاب کیسه زلالی این التهابات، التهاب کیسه پراز مایعی است که نگهدارنده مفاصل بعد از آسیب دیدگی است.التهابات تروچانتریک بر روی ناحیه بیرونی ران اثر می گذارد و با انجام فعالیت هایی چون برخاستن ،پیاده روی ،بالا و پایین رفتن از پله و رانندگی درد به سراغ بیمار می آید. از بین رفتن استخوان ها یا حاملگی خارج رحمی درد کشاله ران می تواند به علت بیماری های دیگری باشد مانند:هرنی یا فتق کشاله ران ،هرنی ورزشی ،سیاتیک ،التهاب غدد لنفاوی کشاله ران ،عفونتهای سطحی یا عمقی در بافتهای کشاله ران
آرتروزهای عفونی می تواند در دوران جنینی و یا دوران کودکی شدت یابد.در این دوران سیستم ایمنی بدن به حدی نرسیده که بتواند باکتری هایی که وارد خون می شود را ازبین ببرد و این عفونت ها در ران قرار می گیرد و باعث درد و بیحسی در این ناحیه می شود. تب ،حرارت و التهاب در کشاله ران نشان دهنده عفونت در این قسمت است. درد ران علت های دیگری نیز دارد .شما نیاز به کمک پزشک دارید اگر اگر به دلیل درد زیاد نتوانستید به صورت طبیعی راه بروید نتوانستیدکشاله ران خود را خم کنید بیشتر از چندروز درد احساس کردید بدشکلی یا تورم در کشاله ران یا قسمت بالای آن احساس درد در کشاله ران درشب یا زمان استراحت افزایش تب ،التهاب وحرارت در کشاله ران
ارزیابی درد ران پا با معاینه فیزیکی آغاز می شود. معاینه فیزیکی به تشخیص علت بالقوه درد ران پا و تایید تشخیص کمک می کند. گاهی اوقات هم به آزمایش و تصاویر اشعه ایکس نیازی نیست. نقرس مد نظر باشد ممکن است آزمایش خونی برای اندازه گیری اسید اوریک صورت بگیرد. دیگر آزمایش های خون هم می توانند بسته به بیماری زمینه ای که مد نظر است مورد توجه قرار بگیرند. تصویر برداری اشعه ایکس: اگر در مورد وجود شکستگی استخوان نگرانی وجود دارد، آنگاه ممکن است تصاویر ساده اشعه ایکس آن را نشان دهند. سونوگرافی: سونوگرافی می تواند برای تشخیص ترومبوز ورید عمقی مفید باشد. شاخص مچ پایی- بازویی ABI: ممکن است جریان خون شریانی در پاها با یک شاخص مچ پایی- بازویی برآورد شود که در آن جریان خون در هنگام استراحت و تمرین ارزیابی می شود. – آنژیوگرام: اگر به اطلاعات بیشتری درمورد شریان ها نیاز باشد، می توان برای مشاهده مستقیم توزیع شریانی پاها آزمایش آنژیوگرام انجام داد. – سی تی اسکن: می توان از توموگرافی کامپیوتری(CT) در موقعیت های مختلفی استفاده کرد. آنژیوگرافی CT می تواند در برخی موقعیت های معاینه عروق خونی جای آرتریوگرافی را بگیرد. – ام آر آی: تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) را می توان برای معاینه پشت، ارزیابی استخوان ها، مفاصل و بافت های نرم مانند عضلات، تاندون ها و رباط های پشت و به منظور پی بردن به علل سیاتیک مورد استفاده قرار داد. – تست نوار عصب و عضله: می توان مطالعات هدایت عصبی را برای ارزیابی عملکرد اعصاب و اندازه گیری توانایی اعصاب خاص برای حمل پیام های الکتریکی را با کمک تست نوار عصب و عضله مد نظر قرار داد. – آسپیراسیون مفصل: اگر درمورد عفونت و التهاب درون مفصل نگرانی وجود داشته باشد می توان یک سوزن را وارد مفصل کرد و مایع آن را برای تجزیه و تحلیل بیرون کشید یا خالی کرد.
درمان پا درد به تشخیص آن بستگی دارد. وقتی علت درد مشخص شد، درمان بر کنترل درد و کنترل مشکل بوجود آورنده درد به منظور جلوگیری یا کاهش بروز مجدد ان متمرکز است. درمان درد ران پا بستگی به تشخیص پزشک دارد.هنگامی که علت درد مشخص شد، درمان هم بر کنترل درد و هم کنترل مشکل زمینه ای تمرکز می کند تا از وقوع دوباره آن جلوگیری کند یا امکان وقوع دوباره را کاهش دهد.
پزشکان اغلب در ابتدا شیوه درمان با دارو را امتحان می کنند. چون واکنش هر فردی به داروها متفاوت است، ممکن است پزشک دوزها و داروهای مختلفی را امتحان کند. داروها از مسکن هایی که بدون نسخه به فروش می رسند مانند آسپرین، استامینوفن، استروئیدهای ضد التهاب تا داروهای ضد التهاب قوی تر گسترده شده اند.برای کمک به مشکل درد کف پای صاف می توان از یک لایه محافظ در داخل کفش استفاده کرد که این لایه طبی می تواند درد پا را کاهش دهد. بریس قوزک پا نیز می تواند به کاهش درد پا کمک کند. محافظ پاشنه نیز می تواند برای افزایش حمایت و کمک به پیشگیری از پیچ خوردن قوزک پا استفاده شود. نوع ارتز قابل استفاده برای شما با تشخیص پزشک با توجه به مشکل ایجاد شده و علت های احتمالی مشاهده آن و نیز شکل پا مشخص می شود. در بعضی موارد، پزشک ممکن است استفاده از صفحه یا پد محافظ مخصوص را برای بیمار تجویز کند و در سایر موارد ممکن است نیاز به اصلاح کفش بیمار وجود داشته باشد.
در فیزیوتراپی تلاش می شود که امکان حرکت نرمال تر و همراه با درد کمتر را برای شما فراهم می سازد. ممکن است پزشک فیزیوتراپی منفعل مانند ماساژ و استفاده از گرما یا سرما یا درمان های فعالانه مانند تمرین کردن را توصیه کند.
زمانیکه شدت و علت درد پا مشخص شد، یک دوره بهبود و پیشگیری شروع می شود. استفاده از وسایل الکترونیکی پزشکی مانند فراوا درمانی ،دستگاه های الکتریکی مختلف مانند تحریک کننده مفاصل ، نوردرمانی یا لیزر، و درمان های بدون استفاده ازدستگاه های الکتریکی برای کاهش درد پا و افزایش گردش بدن و بهبودی بسیار مناسب می باشد.
دلایل مختلفی وجود دارد که بیماران به جراحی نیاز دارند .شوک ناشی ازضربه می تواند باعث کشیدگی ،رگ به رگ شدن ،شکستگی ،آرتروز و درد شدید شود.به دلیل بیماری هاو سندروم ها استخوان های پا به مرور زمان از بین می روند و جراح برای درمان این استخوان مجبور به انجام عمل جراحی بر روی بیمار می شود. ورم و آبی را که از طریق خوردن و آشامیدن وارد بدن میشود به خوبی دفع کند. این مشکل موجب میشود آب زیادی در بدن باقی مانده و بدن متورم شود. به این تورم ادم Edema میگویند. به علت تاثیر جاذبه این تورم معمولا در اندام تحتانی بخصوص در ساق و مچ پا بیشتر است. در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی دراز کشیدن موجب میشود آبی که در ساق تجمع پیدا کرده در کل بدن پخش شود. این بیماران صبح ها که از خواب بیدار میشوند ورم ساق کمی داشته و به عوض صورت آنها متورم و پف کرده است نارسایی قلبی : قلبی که ضعیف و نارسا شده است نمیتواند خون وریدی را به خوبی پمپ کند. نتیجه آن تجمع خون وریدی در پشت قلب و پس زدن آن در کل بدن است. بر اثر تاثیر جاذبه زمین بیشترین جایی که این خون جمع میشود در ساق و مچ پا است. در این بیماران با دراز کشیدن و بالا نگه داشتن استخوان ساق پا ورم ساق کمتر میشود کاهش پروتئین خون : کاهش پروتئین خون بدنبال نارسایی کبدی و یا سندروم نفروتیک در کلیه و یا سوء تغذیه و یا بعضی بیماری گوارشی ایجاد میشود. کاهش پروتئین خون موجب نشت بیشتر سرم از داخل مویرگ ها به فضای بین سلولی شده و در نتیجه موجب ورم کل بدن میشود بیماری های مزمن ریه مانند آمفیزم و برونشیت مزمن : در این بیماری ها فشار عروق ریوی بالا میرود و بدنبال آن ممکن است این افزایش فشار به ورید های قبل از قلب منتقل شده و در نتیجه موجب ورم شود فشار خون کم کاری غده تیروئید فشار خون بارداری
کشاله ران Groin جایی است که شکم شما تمام شده و ران شما شروع میشود. علل بسیاری از دردهای کشاله ران در خود لگن یا مفصل ران است علت مشکل درد سوزشی ران پا تحت فشار قرار گرفتن عصبی است که حس پوست بیرون ران را تامین می کند پوشیدن لباس تنگ ، سوزن سوزن شدن) و بی حسی قسمت خارجی ران – درد سوزشی در داخل و یا روی سطح پوست بیرون ران این علائم معمولا در یک طرف بدن (یک ران) ایجاد می شوند و بعد از راه رفتن و ایستادن بدتر می گردند. اگر هر یک از علائم بالا را در خودتان مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید.درد سوزشی ران پا زمانی بروز می کند که عصب پوستی بیرون ران که حس این قسمت را فراهم می کند، تحت فشار قرار بگیرد. این عصب کاملا حسی است و تاثیری روی توانایی استفاده از (تحرک) عضلات پا ندارد. در بیشتر افراد این عصب بدون ایجاد مشکلی از انتهای ران به قسمت بالای ران می رود. اما در این بیماری، این عصب زیر رباط کشاله ران گیر می افتد. این رباط در امتداد کشاله ران، از قسمت شکم به قسمت بالایی ران می رود. چاقی و یا اضافه کردن وزن، فشار روی عصب پوستی بیرون ران را افزایش می دهند.عواملی که خطر ابتلا به این درد را زیاد می کنند، عبارتند از: – وزن بالا : چاقی و یا اضافه کردن وزن، فشار روی عصب پوستی بیرون ران را افزایش می دهند. – بارداری : بزرگ شدن شکم در حاملگی، فشار اضافی روی کشاله ران وارد می کند، جایی که عصب پوستی خارج ران می گذرد. – دیابت: آسیب عصب در اثر بیماری دیابت می تواند باعث درد سوزشی ران شود. – سن : افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله بیشتر در معرض خطر ابتلا به این درد هستند. راه های تشخیص درد در بیشتر موارد، پزشک بر اساس وضعیت سلامتی و بیماری های شما و با معاینه بدنی، متوجه درد سوزشی خارج ران می شود. پزشک به پایی که درد می کند، دست می زند و از شما می پرسد درد پایتان چطوری است. همچنین از شما می خواهد محل بی حسی یا درد را نشان دهید. برای رد کردن سایر بیماری ها، پزشک ممکن است آزمایشات زیر را برای شما بنویسد: ۱- تصویربرداری با اشعه ایکس ۲- الکترومیوگرافی ۳- تحریک الکتریکی عصب ۴- انسداد عصب : اگر با تزریق ماده بیحس کننده به ران در جایی که عصب پوستی ران وارد می شود، درد از بین برود، معلوم می شود که دچار درد سوزشی ران پا هستید.
در طول بارداری بدن دچار تغییرات زیادی می شود که همراه با درد است. درد کشاله ران یکی از رایج ترین مشکلات است که در سه ماهه سوم اتفاق می افتد. برای برخی افراد این درد مشکل کوچکی است اما برخی دیگر از خواب و فعالیت های روزانه می مانند. معمولا درد کشاله ران در هنگام ایستادن و برداشتن وسایل سنگین بدتر می شود. چه چیزی باعث درد کشاله ران در بارداری می شود؟ درد کشاله ران به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. این درد هنگامی که رباط متصل کننده مفاصل ساکروایلیاک شل می شود اتفاق می افتد. هورمون ریلاکسین: بدن هورمون ریلاکسین را در طول بارداری آزاد می کند. این هورمون با نرم کردن مفاصل و ماهیچه ها باعث آرامش می شود. این هورمون به مقدار مناسب آزاد می شود تا بدن را برای پوکی استخوان گذرا: این مشکل در سه ماهه دوم و سوم بارداری ایجاد می شود. پوکی استخوان به صورت موقتی باعث کاهش استخوان در قسمت بالای استخوان ران می شود. بنابراین به صورت ناگهانی در هنگام فعالیت های فیزیکی یا پیاده روی باعث ایجاد درد در کشاله ران می شود. برای بررسی این مشکل از ام آر آی استفاده می کنند. بهبود حدود ۶ هفته طول می کشد. افزایش وزن: افزایش وزن ناشی از بارداری باعث افزایش فشار وارده بر لگن و کشاله ران می شود. حالت نادرست: حالت نادرست بدن باعث درد کشاله ران می شود (به خصوص در سه ماهه دوم و سوم بارداری هنگامی که بدن به خاطر وزن جنین در حالت تعادل نیست.). دلایل دیگر درد کشاله ران در بارداری خانم هایی که اضافه وزن دارند یا مشکلات کشاله ران از قبل داشته اند، هنگامی که به پهلو می خوابند دچار درد کشاله ران می شوند. اگر چه در ماه های آخر بارداری خوابیدن به پهلو توصیه می شود اما باعث افزایش فشار می شود. تغییرات فیزیکی نیز باعث افزایش درد کشاله ران در طول بارداری می شود. این فشار به خاطر رحم بزرگ و نرم شدن استخوان های لگن ایجاد می شود که باعث درد کشاله ران در سه ماهه سوم بارداری می شود. مرکز ثقل بدن در طول بارداری تغییر می کند. این مسئله باعث ایجاد درد کشاله ران می شود که می توان با تغییر ساختار بدن این درد را کاهش داد.
درد کشاله ران در هنگام خوابیدن مشکل آفرین است. این درد باعث ایجاد زایمان: برنامه ریزی برای ماساژ باعث کاهش درد در طول بارداری می شود. ماساژ نه تنها باعث آرام شدن عضلات و کاهش استرس می شود بلکه باعث می شود احساس بهتری داشته باشید. برای ماساژ به یک متخصص مراجعه کنید. یوگا و پیلاتس: یوگا و پیلاتس باعث کاهش درد کشاله ران و درد پشت در طول بارداری می شود. شرکت در کلاس های یوگا و پیلاتس به شما کمک می کند به طور اصولی ورزش کنید. تمرینات آب: در ماه های آخر بارداری، پیاده روی باعث افزایش درد کشاله ران می شود. اما ورزش به شما توصیه می شود بنابراین بهتر است شنا را انتخاب کنید. در هنگام حرکت در آب به مفاصل فشار وارد نمی شود به همین دلیل درد ایجاد نمی شود. ایلیاک بریس: در هنگام انجام فعالیت های فیزیکی یا در حالت ایستادن باید از ایلیاک بریس یا کمربند بارداری استفاده کنید. این کمربند پشت شما را محافظت می کند.
منبع : jesarat